MSZP: Elfogadhatatlan a zárolás az egészségügyben

2013. május 23. 09:25

Az egészségügyet érintő 7 milliárdos zárolás ellen tiltakozik az MSZP.

2013. május 23. 09:25

Három év alatt a Fidesz-kormány 300 milliárdot vont ki az ágazatból, most egy újabb tollvonással hétmilliárd forintot zárol; ez a szocialisták számára elfogadhatatlan, mert a betegek gyógyulási esélyeit csökkenti – közölte Kormos Kata, az ellenzéki párt szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Azt írta, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Orbán Viktor miniszterelnök „parancsára hétmilliárdot akar lefaragni az egészségügyi kasszából”, amivel padlóra küldik az egészségügyet. Az MSZP szóvivője szerint „jól mutatja az orbáni gondolkodást, hogy a szegények problémája egy pillanatig sem érdekli”, aki nem tudja megfizetni a paraszolvencia árát, az akár az életével is fizethet.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
royalista
2013. május 23. 12:30
Itt van a fantasztikus gazdasági siker egyik forrása: http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/itt_az_uj_rekord_dobbenetes_osszeggel_tartozik_az_allam.554380.html
micream
2013. május 23. 10:12
Bosszúsak és elkeseredettek a beteg gyerekek szülei: több támogatást is megvont tőlük az állam. Van, akinél indokolt, másoknak viszont havonta akár 40-50 ezer forinttal is kevesebb támogatás érkezik. http://www.rtlklub.hu/musorok/hazonkivul/videok/207991
bigyomail
2013. május 23. 09:48
Ma vicces napja van a politikusoknak. A legjobb rész: „jól mutatja az orbáni gondolkodást, hogy a szegények problémája egy pillanatig sem érdekli”, aki nem tudja megfizetni a paraszolvencia árát, az akár az életével is fizethet." Mert ha a kórház nem tudta megvenni a gyógyításhoz szükséges eszközöket, akkor ha valaki lefizeti a dokit, akkor máris előkerül az eszköz? Nem az orvos a beszerző! Ezeknek fogalmuk sincs az egészségügyről. Az egészségügy legnagyobb baja az állami finanszírozásban rejlik. Csak ugye jó szocialistaként olyat nem mondhatnak, hogy rossz ez.
a dohányárusítás DROGKERESKEDELEM
2013. május 23. 09:44
a TBkassza 30+ milliárddal _szufficites_ volt tavaly lenne miből bért EMELNI, nemcsak kiegészíteni és lenne a béreken kívül is mire költeni az eü-ben épp az eü-ben zárolni tényleg pofátlanság
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!