Az MSZP bizottságot állít fel a trafikpályázatok vizgálatára

2013. június 11. 15:29

Az MSZP független jogászokból, közbeszerzési szakértőkből álló bizottságot kér fel a dohányboltpályázatok ügyének feltárására, mivel a szocialisták szerint bebizonyosodott, hogy az ügyészség megpróbálja eltussolni a trafikügyet.

2013. június 11. 15:29

Erről Lukács Zoltán szocialista frakcióvezető-helyettes számolt be kedden sajtótájékoztatón. Elmondta: azt várják, hogy a testület megállapításai későbbi jogi eljárások alapját képezhetik. Azt egyelőre nem árulta el, kiket kérnek fel a bizottság tagjainak, de jelezte, hogy már megkezdődtek erről a tárgyalások.

Az MSZP-s politikus azzal indokolta a szakértői bizottság létrehozását, hogy az ügyészség megpróbálja eltussolni a trafikügyet, és hivatali visszaélés helyett csak személyes adattal való visszaélés miatt indított nyomozást. Lukács Zoltán szerint ezzel szemben az a hvg.hu által közzétett hangfelvétel, amelyen szekszárdi fideszes politikusok értékelik a jelentkezőket, bizonyíték a hivatali visszaélés megtörténtére. Ha ez nem tűnt fel az ügyészeknek, akkor fennáll a gyanúja, hogy az ügyészség a Fidesz érdekeit szolgálja – jegyezte meg.

Azt is mondta: Polt Péter legfőbb ügyész is úgy beszélt a parlamentben, mint ha „a Fidesz vállalati jogásza” lenne. Lukács Zoltán kitért arra is, hogy az Országos Választási Bizottság (OVB) több, a trafikpályázatokat érintő népszavazási kezdeményezést elutasított. Arra kérte az OVB tagjait, ne akadályozzák azoknak a népszavazásoknak a kiírását, amelyeket állampolgári felháborodásból indítványoztak.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2013. június 11. 18:22
Ne csináljatok mert rosszul jöttök ki belőle.Ti csak egy irányban nyomoztatok.Ahogy megígértem én a baráti körömmel vagy 40 nyertest kinyomoztunk fordított előjellel.Olyat is találtunk aki nálatok Fideszhez köthető de a családban volt MSZP-és országgyűlési képviselő is van.Hamarosan megjelentetem egy blogon a fordított nyomozás 100 trafikos kötődéseit.Igérem 30 ezelőtti gimnáziumi osztálytársakat nem veszünk figyelembe.
nyugalmazott tanár
2013. június 11. 18:03
Már azt reméltem, hogy a BKV szétlopását akarják a maszopnál górcső alá venni.
liberálzöld.
2013. június 11. 16:28
Tök felesleges. A szavazók 2/3-a azt akarja, trafikok borso hasznot termeljenek a Fidesz csókosainak. Oszt jónapot.
next mindig élni fog 7
2013. június 11. 16:24
Ez jó ötlet, de baszhatjátok! A 2/3 ereje lesújt majd! Miért? Mert ők teljesen ártatlanok!:) Hm!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!