Vádat emelt az ügyészség Csatáry ellen

2013. június 18. 09:52

Háborús bűntett miatt vádiratot nyújtott be a Budapesti Nyomozó Ügyészség a Csatáry László ellen indított bűnügyben a Fővárosi Törvényszékhez.

2013. június 18. 09:52

A Budapesti Nyomozó Ügyészség háborús bűntett miatt vádiratot nyújtott be a Csatáry László ellen indított bűnügyben a Fővárosi Törvényszékhez kedden – erről Ibolya Tibor megbízott fővárosi főügyész közleményben tájékoztatta az MTI-t.

A vádirat szerint Csatáry László 1944. május elejétől a kassai téglagyári internáló-, illetve gyűjtőtábor vezetőjeként puszta kézzel és a nála lévő kutyakorbáccsal rendszeresen, minden különösebb indok nélkül verte, bántalmazta az internáltakat nemre, korra és egészségi állapotra való tekintet nélkül. Az ott fogva tartott csaknem 12 ezer embert 1944. május közepe és június eleje között tehervagonokba zsúfolva különböző, a németek által megszállt területeken lévő koncentrációs táborokba – főként Auschwitzba – deportálták, s ebben Csatáry László tevékenyen közreműködött.

Csatáry László szándékosan segítséget nyújtott a Kassáról a németek által megszállt területeken lévő koncentrációs táborokba deportált zsidók sérelmére elkövetett törvénytelen kivégzésekhez és kínzásokhoz is – áll az ügyészségi vádiratban.

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2013. június 18. 18:52
Új hír, kezdődhet a biszku per!!!! http://mno.hu/belfold/kezdodhet-a-biszku-per-1167641 Ha csak annyira lesznek vele kemények, mint ő volt a felkelőkkel, akkor gáz lesz, mert nálunk ugye nincs halálbüntetés, agyonveretés a börtönben meg különösen nincs, bár volt már rá példa, nem is olyan régen.
Next adósság
2013. június 18. 17:56
Csatári bácsi megérdemli a súlyos ítéletet. Két szemtanú elmondta, hogy kiakartak menni a holokausztos táborból a faluba tejért Csatári bácsi elvette tőlük a tejes üveget és visszazavarta őket a holokausztos táborba. Az Emberi szabadságjogok lábbaltiprása az amit Csatári bácsi csinált. Még a Gvatanamói fogjok is kijárhatnak tejért a faluba pedig ott nagyon szigorú amerikai-izraeli vezetés van. Sőtt a foglyok olyan boldogok, hogy azt éneklik: Gvantanamóra ,gyere csak Gvantamóra itt van csak boldog óra, Arcod festi a nap ragyogóra! Gvantanamóra .....stb Prutty!
Csigorin
2013. június 18. 12:42
Nem birjak a zsidok megerteni, hogy ha meghurcolnak egy nyolcvan es a halal kozti oregembert, aki valaha ifjukoraban tegyuk fel tett valamit a zsidok ellen, akkor ezzel azt erik csak el, hogy ezrek haborodnak fel? Egy zsidogyulolo helyett miert jobb nekik a tobb ezer? Ezek direkt arra jatszanak hogy meggyuloljek oket?
radical
2013. június 18. 11:22
Gusztustalan ez az ügyészség is! Biszku ügyben meg a délvidéki mészárlás ügyében kussolnak!Hát melyik nemzetet szolgáljátok? Ebből is látszik hogy sajnos ma Magyarország egy cionista zsidó gyarmat! Ezen kell változtatnunk a lehető leghamarabb mert különben megszűnik Magyarország létezni. Szebb Jövőt!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!