Origo: Vesztett az OTP-vel szemben egy devizahiteles

2013. július 01. 16:58

A Debreceni Ítélőtábla másodfokon az OTP Bank javára hozott ítéletet egy devizahitelessel szemben – írja az Origo.

2013. július 01. 16:58

A Debreceni Ítélőtábla másodfokon jogerősen az OTP Bank javára hozott ítéletet egy devizaadóssal szemben – írja az Origo. Utóbbi ügyvédje, Léhmann György azt igyekezett bizonyítani: a bank jogtalanul írta a hitelszerződésbe, hogy egyoldalúan módosítani tudja a kamatot és a kezelési költséget. A Debreceni Ítélőtábla elsőfokon még a devizahiteles javára ítélt, másodfokon azonban már az OTP Bank mellett foglalt állást.

A bíróság úgy vélte, a hitelesek a lehetséges jövőbeli kockázatforrásokat már megismerhették a kockázatfeltáró nyilatkozatból és a hitelhez jutás folyamatának egyes állomásaiból. A bíróság továbbá kimondta: a mostani hitelintézeti törvény az évekkel korábban kötött szerződések kapcsán nem kérhető számon. 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Greffiti
2013. július 01. 18:50
Na persze, hiszen továbbképzést tartottak a bíróknak, és a pfász is megmondta, hogy nem szabad az adósok javára ítélni. Ennyit a mai igazságszolgáltatásról!!! Mellesleg vérlázító!!!
Shom_Ford_All
2013. július 01. 17:37
"a mostani hitelintézeti törvény az évekkel korábban kötött szerződések kapcsán nem kérhető számon. " akkor nincs mégse visszamenőleges hatályú jogérvényesítés?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!