A Jobbik meghallgatásokat szorgalmaz a romagyilkosságok ügyében

2013. augusztus 13. 15:18

A Jobbik kezdeményezi, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága őszi első ülésére idézze be és hallgassa meg H. Ernőt, Csontos Istvánnak, a romagyilkosságok negyedrendű vádlottjának korábbi tartótisztjét – aki jelenleg is a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat állományában dolgozik – és Kovácsics Ferenc altábornagyot, a Katonai Biztonsági Hivatal volt vezetőjét.

2013. augusztus 13. 15:18

Mirkóczki Ádám, a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos tagja szerint erre azért van szükség, mert a Magyar Nemzet információi szerint a tartótiszt felsőbb utasításra hazudott korábban Csontos István ügynöki múltjáról a parlamenti bizottságnak és a bíróságnak is a romagyilkosságok kapcsán.

Az ellenzéki politikus szerint a két beidézendő személy birtokában lévő információk kulcsfontosságúak lehetnek a bűncselekmény-sorozat hátterének feltárásáért felelős munkacsoport számára. Emellett ezek az információk választ adhatnak arra is: voltak-e közvetett irányítói, megrendelői a támadásoknak az elkövetőkön kívül, voltak-e politikai indítékok a gyilkosságsorozat mögött és milyen politikai szereplőknek lehetett közvetett, vagy közvetlen köze az eseményekhez, illetve hibáztak-e a hazai titkosszolgálatok.

A hat ember, köztük egy gyerek halálát okozó bűncselekmény-sorozatban múlt kedden hozott elsőfokú ítéletet a Budapest Környéki Törvényszék: ebben tényleges életfogytiglanra ítélte a Kiss Árpád elsőrendű, Kiss István másodrendű és Pető Zsolt harmadrendű vádlottat, Csontos István negyedrendű vádlott büntetése tizenhárom év fegyház.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2013. augusztus 13. 20:13
Cui prodest? Ha végiggondoljuk egyik pártnak se volt érdeke. A titkosszolgálati szál nyilvánvaló, de itt sem a magyaré, ők legfeljebb hagyták.
qccqccqcc
2013. augusztus 13. 19:13
Jobbik, mint romavédő:-) Huh mi jön még? Jobbikgay:-)
kuwiq
2013. augusztus 13. 18:31
Jól jön ez a baloldal ellen a kampányban. Ágika, mint egykori államtitkár is kezdhet komolyan félni, mert szokatlan csöndben van.
kjkj945
2013. augusztus 13. 16:18
http://www.origo.hu/itthon/20130813-hamisan-tanuzott-csontos-istvan-tartotisztje.html És most nem fog hazudni????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!