Elhunyt Berényi Sándor, az ELTE ÁJK professzora

2013. augusztus 05. 09:45

Életének 84. évében elhunyt Berényi Sándor, az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának (ÁJK) professor emeritusa - közölte közigazgatási jogi tanszék vezetője hétfőn az MTI-vel.

2013. augusztus 05. 09:45

Fazekas Marianna közleménye szerint Berényi Sándor több mint hatvan évig volt az ELTE tanára, és csaknem 30 évig vezette a karon az Államigazgatási Jogi Tanszéket. Több tankönyv szerzőjeként és előadó professzorként meghatározó alakja volt a jogászok közigazgatási jogi képzésének. Nyugdíjba vonulása után haláláig oktatott az Állam- és Jogtudományi Doktori Iskolában.

Berényi Sándor méltósággal viselt hosszú betegség után, július 31-én hunyt el, az ELTE ÁJK saját halottjának tekinti. Búcsúztatása augusztus 15-én 14.15-kor lesz a Farkasréti temető Makovecz ravatalozójában.

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. augusztus 05. 10:12
Isten nyugosztalja!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!