Veszélyben a sajtószabadság?

2013. augusztus 20. 16:51

A Guardian főszerkesztője azt állítja, hogy a brit kormány nyomást gyakorolt rá: adják át a Snowdennel kapcsolatos dokumentumaikat.

2013. augusztus 20. 16:51

Veszélyben a sajtószabadság” – írta a Guardian főszerkesztője, Alan Rusbridger, miután állítása szerint a CIA komoly nyomást gyakorolt rá a Snowden-iratok kapcsán. A főszerkesztő állítása szerint egy hónapja felhívták a brit kormánytól azzal, hogy „Megvolt a szórakozása, most már kérik a kiszivárogtató, Edward Snowden anyagát” – adta hírül a Euronews.

Ezt követően vasárnap a londoni Heathrow reptéren feltartóztatták annak az újságírónak az élettársát, akinek Edward Snowden korábban átadta a lehallgatások bizonyítékait. Szakértők úgy vélik, a Guardian újságírója – akinek életéről kérdezték élettársát a kihallgatás során – és Edward Snowden között a férfi lehet a kapocs, a rendőrség is erre keresheti a választ.

Washington közölte, hogy ők nem befolyásolták a brit hatóságokat. „Brit földön a brit törvények alapján hallgatták ki David Mirandát, nekünk ugyan szóltak róla, de más közünk nincs az ügyhöz” – mondta a Fehér Ház szóvivője.

Az amerikai nemzetbiztonsági hivatal egykori alkalmazottja, Edward Snowden néhány hónapja átadott több titkos dokumentumot is a Guardiannek. Ezek azt bizonyítják, hogy a CIA civileket is lehallgat. Snowden jelenleg Moszkvában tartózkodik.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2013. november 01. 01:27
Aranyos vagy, már már rejtői.
atila68
2013. november 01. 01:27
Köszönöm kedves Quet, és meg kell mondjam odavagyok az önjelölt orákulumokért, de ennyira perverz még én sem vagyok. Bástya elvtárs örökérvényű bölcsessége hasít kersztül üstökösként lelkem setétjén soraid olvasva; - Szerénység elvtársak! Szerénység! Ha valamit szeretek magamban, az a szerénység!
cöfös civil
2013. szeptember 07. 16:32
Jól van elmeápolt, jól van, csak fel ne izgad magad........
atila68
2013. augusztus 30. 10:23
Hát már nem csak Orbánisztánban! Hát már nem csak az antiszemita diktatúrákban? Mi lesz most? ODA a SZABADSÁG!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!