Visszahívja a kormány Paczolayt a Velencei Bizottságból

2013. augusztus 15. 08:59

A Népszabadság szerint bizalomvesztés miatt visszahívja a kormány a Velencei Bizottságból az Alkotmánybíróság elnökét. Helyette az a Székely László kerülhet az európai alkotmányjogi testületbe, akit a napokban jelölt ombudsmannak Áder János.

2013. augusztus 15. 08:59

A Népszabadság értesülései szerint a szerdai kormányülésen eldőlt, hogy visszahívják a Velencei Bizottságból Paczolay Pétert, az Alkotmánybíróság elnökét. Helyette pedig valószínűleg az a Székely László kerül majd, akit a napokban jelölt Szabó Máté helyére ombudsmannak Áder János köztársasági elnök. A lap forrása szerint Paczolayt „bizalomvesztés” miatt hívják vissza.

A lap információi szerint a Velencei Bizottság magyar póttagja, Trócsányi László párizsi nagykövettel nincs baja a kormánynak, Orbán Viktor is elégedett vele, az Trócsányi saját döntése volt, hogy az Alkotmánybíróság elnökével való személyes kapcsolata miatt nem ő foglalja el Paczolay helyét.

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tóth mária
2013. augusztus 15. 12:04
Erre: ha már írsz, akkor pontosan: Arschloch helyesen. a német nyelvben az s= sch.
szalámis hegedű
2013. augusztus 15. 11:36
Szegény fuidesz, varrás mentén reped!
kitiltott
2013. augusztus 15. 11:25
Végre .. Egy hazaárulóval kevesebb
BőröndÖdön
2013. augusztus 15. 10:46
A baltás saját magát járatja le...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!