A Nemzeti Választási Bizottság tagjairól szavaz a Ház

2013. szeptember 30. 07:55

A Nemzeti Választási Bizottság köztársasági elnök által javasolt tagjairól, a Normafa-fejlesztést lehetővé tevő törvényről, illetve a szabálysértéseket érintő jogszabály-módosításokról szavaz az Országgyűlés hétfőn.

2013. szeptember 30. 07:55

A Ház ülése 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd interpellációkkal, kérdésekkel és azonnali kérdésekkel folytatódik. A határozathozatalok során szavazhatnak Áder János köztársasági elnök jelöltjeiről, akik az Országos Választási Bizottság (OVB) helyébe lépő NVB tagjai és póttagjai lehetnek. Az államfő jelöltjei között van az OVB két korábbi tagja, Bozsóki Éva és Sasvári Róbert. Az NVB tagjának javasolta megválasztani továbbá a köztársasági elnök Tóta Áronné Zentai Ildikót, Patyi Andrást, Csenterics Ferencet, Boda Pált és Fábián Adriánt. Póttag lehet Bodnár Eszter, Lugossy-Sági Krisztina és Rádi Péter. Az Országgyűlés a jogász végzettségű tagokat kétharmados többséggel választja meg, ám ha ez két alkalommal nem sikerül, a harmadik körben már elég a jelenlévő képviselők egyszerű többsége.

Ugyancsak ma várható döntés a Normafára tervezett sportcentrum építését lehetővé tevő törvényről, valamint a szabálysértéseket érintő jogszabály-módosításokról.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2013. szeptember 30. 12:06
Na, ez a forgatókönyv eléggé kicsi valószinűséggel jön be. "Az Országgyűlés a jogász végzettségű tagokat kétharmados többséggel választja meg, ám ha ez két alkalommal nem sikerül, a harmadik körben már elég a jelenlévő képviselők egyszerű többsége."
csuka
2013. szeptember 30. 11:37
"Szombat óta bírósági ítélet is igazolja, hogy Baján is a Kiskunfélegyházán már választási csalás gyanújába keveredett Fidesz-közeli Lungo Drom-os segítségével nyert a kormánypárt jelöltje. A cigányszervezet megyei vezetőjéről, Ajtai Tiborról az Alfahír hírportál derítette ki, hogy Kiskunfélegyházán „mesteri láncszavazás” megszervezésével segítette hatalomba a fideszes Kapus Krisztiánt - áll a Jobbik mai közleményében." http://www.alfahir.hu/feljelentest_tesz_a_jobbik_a_bajai_valasztasi_csalas_miatt
wartog
2013. szeptember 30. 11:15
Ja, még csupán annyi.Nekem kissé szívfacsaró, hogy a Vidámparknak annyi.Mint ahogyan egy csomó dolognak is annyi volt az elmúlt pár évben.A teljesség igénye nélkül(MALÉV)pl.stb.Nem tudom készült-e kockázat elemzés a megtérülést illetően, avagy valakiknek ez a projekt milliárdokat jelent zsebbe????Van ugyanis jó nehány enyhén szólva is gusztustalan téma, bár még nem tudom ezt hová soroljam.
wartog
2013. szeptember 30. 11:09
No, ide elmegy a "nemzeti" szó, de mielőtt mindenki sárgalázat kap eme, -amúgy gyönyörű szó-,nyakló nélküli használatától, és degradálásától, csak remélem, hogy nem biggyesztik az illetékesek minden szó mellé. Persze kérdés, nem az lenne-e a cél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!