Korózs: Tízezrével nyomorognak a nyugdíjasok

2013. szeptember 24. 11:21

Az MSZP kormányra kerülése esetén 12 pontos vállalást tesz a nyugdíjbiztosítások érdekében – mondta keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Korózs Lajos.

2013. szeptember 24. 11:21

A szocialista párt elnökségi tagja úgy fogalmazott, hogy a Fidesz-kormány hároméves működése „ezrével, ha nem tízezrével nyomorgó nyugdíjasok országává tette hazánkat”. A kisnyugdíjasnak döntenie kell, hogy eszik, rezsit fizet vagy gyógyszert vált ki, „sőt lassan már a saját sírját is magának kell megásnia” – folytatta. Az MSZP ezért kormányra kerülése esetén 12 pontos vállalást tesz a nyugdíjbiztosítás kapcsán –jelentette be Korózs Lajos.

Az ellenzéki politikus azt mondta, hogy mindenkinek visszaadnák a nyugdíjjogosultságát, aki azt már egyszer megszerezte. Emellett a véglegesen megrokkant és nem rehabilitálható emberek számára lehetővé tennék a nyugdíjvédelmet. Hozzátette, hogy aki nem rehabilitálható és az előírt nyugdíjbiztosítási feltételeknek megfelel, annak rokkantsági nyugdíjat biztosítanának, aminek érdekében egy nyugdíjkorrekciós programot hirdetnek majd meg. Emellett kialakítják a korhatár előtti nyugdíjak rendszerét és meghatározott feltételek mellett biztosítják a rugalmas nyugdíjba vonulás feltételeit –közölte.

A szocialisták azt is lehetővé tennék, hogy a munkaadó munkavállalói számára nyugdíjjogosultságot vásároljon – folytatta. Az MSZP áttekintené a veszélyes szakmacsoportokat is és ennek alapján az ott dolgozók számára lehetővé tenné a korkedvezményes nyugállományba vonulást – mondta. „Újra megadjuk a hatvanöt éven felülieknek az ingyenes utazás lehetőségét” – jelentette ki Korózs Lajos. Az MSZP a nyugdíjas szervezetek bevonásával újraszervezné az Idősügyi Tanácsot, miközben vállalja a Nemzeti Idősügyi Stratégia végrehajtását. A szociális temetés helyett pedig kegyeleti járandóságot nyújtanának – sorolta elképzeléseiket.

Hangsúlyozta, továbbra is biztosítják a nők 40 éves jogosultsági idővel való nyugdíjba vonulásának lehetőségét. A szocialisták a méltányossági nyugdíjemelésre és a közgyógyellátásra fordítható összegeket is növelnék, miközben megszüntetnék a fegyveres erők volt tagjainak ellátását terhelő adót. Végül közölte, hogy ismét bevezetik a nyugdíjprémiumot.

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
IgazságosIzomViktor.
2013. szeptember 24. 15:43
Van egy közeli rokonom,aki 60 ezer Ft nyugdíjat kap,kapott.2010 ig közgyógyra kapta a gyógyszereit,2010 után úgy elvették tőle,mint a szél.Indoklás nélkül utasították el a kérelmét,de az ügyintéző azt mondta neki:túl magas a nyugdíja.Olyan 8 ezer Ftba kerülnek a gyógyszerei.Azóta viszont nem sokat csökkent már az életszínvonala,csak az élelmiszerárak emelkedtek a duplájára.De aztán Orbántól kapott 800 Ftot havonta a villanyszámlája rezsicsökkentésére,és megoldódott az élete!!!
kjkj945
2013. szeptember 24. 15:40
maszop a zsét honnét lopod hozzá???? Visszahozzátok az ofshorébe kivittet és beteszitek a büdzsébe?? Hagyjátok már abba a werőberber rizsáit.
cutcopy
2013. szeptember 24. 15:04
"Korózs: Tízezrével nyomorognak a nyugdíjasok" Tehát jól fog esni nekik a milliárdos Fletó, Bajnai vagy Veresjani..
bsandor
2013. szeptember 24. 14:49
nagyon leépültek szellemileg,csak tizenkettőig tudnak számolni,nagy csalódás számomra
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!