Optimistábbak vagyunk, mint két éve

2013. szeptember 11. 08:12

A két évvel ezelőtti állapotokhoz képest 21-ről 26 százalékra növekedett azoknak a száma Magyarországon, akik jónak ítélik az ország helyzetét, személyes helyzetüket pedig jobbnak tartják a magyarok, mint az országét ‒ közölte az Allianz Hungária Biztosító az MTI-vel.

2013. szeptember 11. 08:12

Az Allianz megbízásából a GFK Hungária Kft. piackutató cég által 2011 áprilisában és 2013 nyarán, ezer fős mintán, a 15 évesnél idősebb lakosság körében végzett reprezentatív kutatás szerint a megkérdezettek optimizmusa alábbhagy, ha az elkövetkező 12 hónapra gondolnak: sem az ország, sem a személyes jövőjük tekintetében nem várnak fejlődést a válaszadók.

Saját jövőjét a fiatal ‒ a 15-29 éves ‒ korosztály látja a legoptimistábban, 30 százalékuk érzi úgy, hogy az elkövetkező 12 hónapban javulni fog a személyes helyzete. A lakosság a munkahelyek biztonságával és az általános gazdasági helyzettel elégedett a legkevésbé. Amikor az ország jövőjére kérdeztek rá, a nyugdíj- és egészségbiztosítási rendszerek helyzete miatt aggódtak a legtöbben. Saját jövőjük megítélésekor a legmagasabb aggodalom a nyugdíjjal kapcsolatban fogalmazódott meg, a lakosság 74 százaléka tartja bizonytalannak a saját időskori ellátását.

A kutatás szerint ma a lakosság közel fele tud havi rendszerességgel, vagy alkalmanként félretenni pénzt, átlagosan a háztartás havi nettó jövedelmének 13 százalékát.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ald0 Raine hadnagy
2013. szeptember 11. 11:12
" ha az elkövetkező 12 hónapra gondolnak: sem az ország, sem a személyes jövőjük tekintetében nem várnak fejlődést a válaszadók." Akkor kedves fideszMTI, mitől is gondoljátok, hogy bárki is optimistább?
kjkj945
2013. szeptember 11. 10:21
""Az Allianz megbízásából a GFK Hungária Kft. piackutató cég "" Ezt is a ormány fizeti?????????
Fahrenheit 451
2013. szeptember 11. 10:09
Kizárt, hogy Magyarország az optimizmusban is "jobban teljesítene". Nem tudom, hogy az Allianz Biztosító milyen kérdéssel dobta meg az eredményt, hogy ilyesmit közölhessen, de amerre csak járok Magyarországon, egyre rosszabb a helyzet, legfeljebb az emberek még nem mondtak le egészen arról, hogy az orbán fidesz csak kitalál valamit, de ha 2014-ben sem így lesz, kiborul a serbli. "A nyers valóság: így nyomorognak a magyarok Orbán országában Létminimum alatt élők: 4,6 millió fő Mélyszegénységben élők (átlagjövedelem fele alatt): 1,4 millió fő Regisztrált munkanélküliek: 0,5 millió fő Közmunkások: 0,3 millió fő Minimálbérből élők: 0,3 millió fő (becsült) Törlesztés-képtelenné vált devizahitelesek: 0,23 millió fő Közüzemi számlabefizetésekkel tartósan tartozók: 0,3 millió fő Éhező gyermekek: 40 ezer fő Hajléktalanok: 30 ezer fő Nemzeti átlagjövedelem: 144 ezer Ft (nettó) A nemzeti átlagjövedelem alatt keresők: 65% Nemzeti medián jövedelem (leggyakoribb kereset): 110 ezer Ft" http://democrat.blog.hu/2013/08/07/a_nyers_valosag_igy_nyomorognak_a_magyarok_orban_orszagaban
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!