Gyurcsány szerint a nyugdíjasok vannak a legbiztonságosabb helyzetben

2013. október 03. 07:53

A DK elnöke egy debreceni fórumon beszélt többségében idősökből álló hallgatósága előtt arról, hogy tisztességes párt annál többet nem ígérhet a nyugdíjasoknak, hogy az inflációval emeli juttatásukat. Gyurcsány Ferenc saját bevallása szerint azért akar bekerülni a parlamentbe, mert onnan hiányzik az őszinte szó.

2013. október 03. 07:53

Gyurcsány Ferenc szerint Magyarországon ma a legbiztonságosabb helyzetben „az öregségi nyugdíjasok vannak”. „Bárki is fog kormányozni a jövőben, az öregségi nyugdíjakat legalább az infláció mértékével emelni fogja, de tisztességes párt ennél többet nem ígérhet” – mondta a DK elnöke szerdán Debrecenben, az Aranybika szállóban rendezett fórumon. Ugyanakkor azt el kell vállalnia egy új kormánynak, hogy mindazoknak, akik úgy érzik – mint például a rokkantnyugdíjasok –, hogy tisztességtelenül csökkentették az ellátásukat, azt felülvizsgálja, mert „nem lehet tönkretenni emberi sorsokat” – fűzte hozzá a volt miniszterelnök mintegy 300 fős, többnyire idős emberekből álló hallgatósága előtt. A közelgő választásokkal kapcsolatban Gyurcsány Ferenc kijelentette: nem azért kér felhatalmazást a választóktól, mert „szeretne országgyűlési képviselőként könnyű fizetéshez jutni”, hanem mert „hiánycikk az őszinte szó, az egyenes beszéd képviselete”.

A fórumot megelőzően újságírók előtt a politikus kifejtette: szerinte pártja 7-10 mandátumot szerez majd a jövő évi országgyűlési képviselő-választáson. Gyurcsány Ferenc úgy vélte, Hajdú-Bihar hat egyéni választókerületének a felében nyerhet a baloldal, míg Debrecen három egyéni választókerületében, ha „felkötik a nadrágot”, egy mandátumot megszerezhetnek.

A volt kormányfő a nap folyamán sétát tett és vásárolt a debreceni nagypiacon, ellátogatott a 2-es villamospálya, illetve a nagyerdei stadion építkezéséhez. Utóbbival kapcsolatban kifogásolta, hogy a jelenlegi kormányzat az állami beruházási források 40 százalékát költi stadionépítésre, holott „Magyarország nem futballnagyhatalom”. „Ez több, mint túlzás, ebben benne van a miniszterelnök futballőrülete” – jelentette ki Gyurcsány Ferenc Debrecenben.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
feketemacska
2013. október 03. 13:48
Gyurcsány,ha felköti a nadrágját,bizonyára sokkal többet ér,mint a kihypózott,steril Gordon. Lehet,megbánta már bűneit,s csak a távolból akarja visszahálálni barátjának hogy felvállalta az utolsó évet.Kell még nyolc év,hogy kijózanodjon.
Soma
2013. október 03. 13:45
Feri! Ha megígéred, hogy mindent, de mindent elmondasz őszintén, akkor rád szavazok. Az őszinteséget előre kérem, mert nem bízom benned, ha nem haragszol! :))
gross
2013. október 03. 13:36
Gyurcsány egy instabil alaknak, kettős személyiségnek tűnik nekem - persze, tud őszinte is lenni, tud igazat is mondani (nem jellemző politikusokra); de bármelyik pilanatban visszaeshet a pozőr, kistílű/nagystílű hazudozó politikai kalandor énjébe. Az mindig csak egy kéznyújtásnyira van tőle. Ilyenkor képes mérhetetlül nagy károkat okozni a gazdsaágnak, a demokratikus intézményeknek.
Gombóc XVI. Artúr
2013. október 03. 10:47
"Gyurcsány Ferenc saját bevallása szerint azért akar bekerülni a parlamentbe, mert onnan hiányzik az őszinte szó." Mondja ezt az öszödi beszéd előadója. Böszme! Ennél már nincs lejjebb, de ha ez vigasztal, 2014-ben te már csak mint turista fogsz bejárni a Parlamentbe...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!