Az Együtt-PM véget vetne a szerencsejáték-mutyinak

2013. november 05. 17:07

Az Együtt-PM szerint a szerencsejáték koncessziókkal kapcsolatos törvénymódosítás nagyon hasonlít a trafikmutyihoz, vagy a földbérleti pályázatokhoz, amikor a Fideszhez közel álló cégek és oligarchák között osztogatják szét az üzemeltetési jogot. Ezért ha hatalomra kerülnek, valódi pályázatokat fognak kiírni - mondta Kónya Péter.

2013. november 05. 17:07

A parlament hétfőn fogadta el a szerencsejáték koncessziókkal kapcsolatos törvénymódosítást, amely szerint a nemzetgazdasági miniszter kiemelt díj ellenében pályázati eljárás nélkül is koncessziós szerződést köthet legfeljebb öt játékkaszinó üzemeltetésére a megbízhatónak minősített szerencsejáték-szervezőkkel.

Kónya Péter emlékeztetett: a kormányzat alig egy éve vonta vissza az addigi szerencsejátékkal és automatákkal kapcsolatos engedélyeket. Akkor arra hivatkoztak, hogy a tulajdonosi háttér nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet, illetve egészségügyi és szociálpolitikai problémát okoz, ha a leghátrányosabb helyzetben lévő emberek ilyen gépekbe szórják a pénzüket.

Kónya Péter kiemelte: most már bárkinek, pályáztatás nélkül oda lehet adni akár öt kaszinó üzemeltetési jogát is, hiszen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter saját hatáskörben dönthet arról, hogy kik és milyen módon felelnek meg az elvárásoknak.

Az Együtt-PM társelnöke szerint teljesen egyértelmű, hogy ez csak a tulajdonviszonyok átrendezéséről szól. A Fideszhez közel állóknak osztogatják ezt a jogot, olyan álindokokkal, hogy a szerencsejáték-függőségben szenvedő emberek egészségügyi kezelése, illetve rehabilitációja túl sokba kerül, ezért célszerű újra megnyitni ezt a lehetőséget - tette hozzá.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2013. november 06. 17:52
ha hatalomra kerülnek :)...mernek ezek is nagyon nagyot álmodni..
flyb
2013. november 05. 21:11
Ideje lenne a törpe nácira muszájkabátot húzni.
G. Pantyelejevics
2013. november 05. 19:18
érdekes naris polgártársaink azon zsigeri reakciója, miszerint "ezek hatalomra? hő!" ... kedves polgártársainknak rövid idő elég volt elfeledni, hogy bizony így működik a demokratikus állam. nagyon hamar álltak vissza egyesek agyban az egypárt rendszerre. hölgyek, urak! ez debil reakció. netán a témához nem lenne érdemesebb hozzászólni? jó, tudom. a téma kényes, hisz újfent arról szól, hogy a naripárt gusztustalanul mutyizik és sokadszor majmolja meg azokat, akik az előző érvelésükre nagy elánnal támogatták őket. (értsd "pfúj szerencsejáték!") az itt író narifanok néha azért magukba nézhetnének! az elvtelen támogatásuk minden gazemberségre, legyen az korrupció, vagy nőverés, szörnyű mentális károkat okoz az országnak. igenis az szdsz szavazóiról kellene példát vennie a bezombult narisoknak! az szdsz hiteltelenné lett, elveivel ellentétesen, szavazóiknak tett ígéreteikkel szemben cselekedett. ezért az elvhű szavazók ejtették. mert így lehet a közéletet, az országot tisztábbá tenni. nem úgy, hogy egy kiválasztott brancs összes aljasságát védelmezi valaki hitéleti alapon, racionális gondolkodás és erkölcsiség helyett. még narisok! rossz lovon ültök. az egész velejéig rohadt bagázs megérett a süllyesztőre. ezekből több, jobb már soha nem lesz.
hátakkor
2013. november 05. 18:29
"Ezért ha hatalomra kerülnek, valódi pályázatokat fognak kiírni - mondta Kónya Péter." :)))))))))))))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!