Felfüggeszthetik Meggyes Tamás mentelmi jogát

2013. november 12. 13:57

Esztergom volt fideszes polgármesterét egy életbiztosítás kapcsán gyanúsítják jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel. Az Országgyűlés mentelmi bizottsága most egyhangúlag támogatta Meggyes Tamás mentelmi jogának felfüggesztését.

2013. november 12. 13:57

Az Országgyűlés szakbizottsága Meggyes Tamás fideszes képviselő, volt esztergomi polgármester mentelmi jogának felfüggesztését javasolja. Rubovszky György, a testület elnöke a mentelmi bizottság zárt ülése után elmondta: a mentelmi jog felfüggesztését egyhangúlag támogatták a testület tagjai. 

Az MTI október 21-én értesült arról, hogy Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte az Országgyűlés elnökénél Meggyes Tamás fideszes országgyűlési képviselő, volt esztergomi polgármester mentelmi jogának felfüggesztését jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával összefüggésben. Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője az MTI megkeresésére megerősítette, hogy megküldte a legfőbb ügyész az erre vonatkozó indítványát Kövér László házelnöknek.  A szóvivő ismertette: a Központi Nyomozó Főügyészség folytatott nyomozást korábbi esztergomi városvezetők életbiztosítási szerződéseivel összefüggésben, ennek során olyan adatok merültek fel, hogy az ügyben a volt polgármester is érintett. 

Az ügy előzménye: az esztergomi önkormányzat 2003-ban életbiztosítási szerződéseket kötött a polgármester és az alpolgármester részére. A befektetési életbiztosítások kedvezményezettje a szerződésben rögzített határidő elérése esetén az önkormányzat volt, ezt azonban 2007-ben módosították, és a másik alpolgármesterre is szerződést kötve a határidő elérése esetén a kedvezményezettek ők maguk lettek. A gyanú szerint az önkormányzat vagyoni hátránya 13,5 millió forint volt, ennyit fizetett ki a biztosító az életbiztosításokra 2010-ben: a két alpolgármester részére a magánszámlájukra, a polgármester esetében azonban az önkormányzat számlájára. Később a két alpolgármester a díjakat befizette az önkormányzatnak, így a vagyoni kár megtérült.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Secnir
2013. november 12. 20:02
mondjuk azt is el tudom képzelni, hogy lezajlott a következő párbeszéd: lázár: -nem indítunk esztergomban, sem egyéni képviselőként, sem országgyűlési képviselőként, viktor üzente. 4 év pihi. lemondasz te is meg a frakció is. meggyes: -ne szopassatok már, beszélek viktorral... lázár: -nem lehet, nem ér rá. később sem. rád végképp. meggyes: -na jó, tudod mi van, ha nekiállok pofázni? lázár: -nem fogsz. meggyes: -de ha mégis? lázár: -nem érdekes tomi. holnap megkeres a főügyész a stiklid miatt. mi meg kiadjuk a mentelmi jogaidat. hogy szeretnéd a négy év pihit? otthon, és mi fizetünk, vagy sitten? ez csak az egyik hülyeséged, a többi még pihen a fiókban! meggyes: -úgysem meritek, figyelj, beszélnék viktorral, indulok az esztergomi képviselőválasztáson egyéniben... lázár: -holnap hív a polt peti. meggyes: -na, ne izéljetek már, beszélnék viktorral... lázár: -ennyi, küldd be a következőt.
tetigi
2013. november 12. 18:25
Ha bűnös: bűnhődjön! Mellékbünti: közügyektől vaó eltiltás. Főbünti: 1 hónap letöltendő, Tétényi Évával közös cellában.
kizökkentidő
2013. november 12. 17:36
Sok a pénzsóvár polgármester ez tény. Vajon én is kapnék Suzukit a gyártól ha leégne az autóm?Etikus ha a polgármester, politikus ilyesmit elfogad?
S0ma
2013. november 12. 17:07
Nagyon helyes! mindenkinek nézzenek a körmére, akire a köz rá van bízva. Ettől még Tétényi nem kell!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!