Takarékbetétek: nincs ok az aggodalomra

2013. november 21. 13:30

A tizenkét magyarországi takarékszövetkezet vezetője közleményben hangsúlyozta: minden alapot nélkülöznek a betétek zárolásával és a kifizetések felfüggesztésével kapcsolatos állítások.

2013. november 21. 13:30

A takarékszövetkezeti vezetők azt írták: az állam 136 milliárd forinttal növeli meg a szövetkezeti hitelintézetek szavatoló tőkéjét és a szövetkezeti hitelintézetek új Tőkefedezeti Alapját is létrehozza. Ezzel az Országos Betétbiztosítási Alap mellett új betétvédelmi pénzalap jön létre. Éppen ezért a takarékbetétek minden eddiginél nagyobb biztonságban vannak, hiszen azokat már nem csak az OBA, hanem az összes többi takarékszövetkezet, a Takarékbank és az Integrációs Szervezet garanciája is biztosítja.

A sajtóban megjelent ideiglenes intézkedések bevezetésére, így például a tulajdonosi jogok felfüggesztésére a közlemény szerint kizárólag abban az esetben kerülhet sor, ha a szövetkezeti hitelintézet működéséből eredő problémák olyan szintet értek el, amelyek már veszélyeztetik az intézmény tőkemegfelelését és biztonságos működését és így közvetve az ügyfelek betéteit. 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2013. november 21. 15:32
"Mindenki őrizze meg a nyugalmát,nincs semmi baj" kiabálta a rendőr, mire nyomban kitört a pánik...
liberálzöld.
2013. november 21. 14:23
Aggodalomra semmi ok. A Fidesz megvédi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!