Vadai tudni akarja, hogy gyűjt információt a TEK

2013. november 27. 13:34

A képviselő szerint TEK titkos információgyűjtése a magyar polgárokat érintő ügy és ennek civil ellenőrzése nincs megoldva, ezért szükség van arra, hogy valaki betekinthessen ezekbe a dokumentumokba.

2013. november 27. 13:34

Vadai Ágnes szerdán levélben kéri Pintér Sándor belügyminisztertől, hogy megtekinthesse a Terrorelhárítási Központban a titkos adatgyűjtéshez használt eszközök beszerzéséről és engedélyezéséről szóló dokumentumokat, valamint a titkos információszerzés során keletkezett aktákat. 

A politikus úgy fogalmazott: a TEK eddig is a szürke zónában tevékenykedett, mert „se nem rendőrség, se nem titkosszolgálat, rendőrség és titkosszolgálat egyben”. Hozzátette: az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet munkatársai kifogást nyújtottak be az Alkotmánybírósághoz a TEK titkos adatgyűjtése miatt, de „nem lettünk beljebb”. Az sem ismert, hogy a Terrorelhárítási Központ az elmúlt években milyen módon számolt be az országgyűlési bizottságokban az általános illetve a titkos adatgyűjtési tevékenységeiről. A képviselő megjegyezte, azt sem lehet pontosan tudni, hogy melyik bizottság lenne az illetékes ebben az ügyben.

A képviselő úgy látta, hogy miután a TEK titkos információgyűjtése a magyar polgárokat érintő ügy és ennek civil ellenőrzése nincs megoldva, ezért szükség van arra, hogy valaki betekinthessen az ezekben a témákban készített dokumentumaikba.

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MacElek
2013. november 27. 19:18
"valaki betekinthessen az ezekben a témákban készített dokumentumaikba." Valaki biztos betekinthet. Csak nem mindenki.
Messire
2013. november 27. 19:14
Rábasztatok uszitók! :D
MacElek
2013. november 27. 19:10
" A politikus úgy fogalmazott: a TEK eddig is a szürke zónában tevékenykedett, mert „se nem rendőrség, se nem titkosszolgálat, rendőrség és titkosszolgálat egyben”. " Ezt úgy hívják, hogy államvédelmi szervezet. Régen ÁVH.
MacElek
2013. november 27. 19:06
Kérdezze meg a vécékagylóba. Ha másnap a szóvivőjük válaszol rá, akkor úgy. De nem valószínű. Hisz ki lenne kíváncsi Vadaira. Bőven sok az is belőle, amennyit szem előtt van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!