Kövér: A Kúria gyáván jogászkodik

2013. december 19. 21:39

Kövér azt mondta: ő a bírák helyében másként döntött volna. Szerinte ha a devizaalapú hitelszerződések nem ütköznek jó erkölcsbe, akkor nincs is jó erkölcs Magyarországon.

2013. december 19. 21:39

Ez egy gyáva döntés volt”, a felelősség alól „a tisztelt bírói testület” megpróbált kibújni, jogászkodó megoldást talált, és megvárja, hogy az Európai Bíróság majd hogyan dönt – mondta a házelnök a Hír TV-ben, hozzátéve: nem szabad elfeledkezni a bankokról, amelyeket az extraprofit hajt, és tulajdonosaikról, akiket az mozgat, hogy mennyi pénzt szivattyúzhatnak ki Magyarországról, és mindegy nekik, milyen áron.

Kövér László azt mondta, hogy az igazságszolgáltatás tagjai példát vehetnének a környező országokról, ahol a hasonló ügyekben a bíróságok a saját polgáraik oldalára álltak, nem pedig az idegen kézben lévő bankokéra. Az Országgyűlés elnöke szerint a „posztkommunista-balliberális” kormányok bűneként Magyarországon nincs magyar tulajdonú bankszektor, és az ország ki van szolgáltatva a nemzetközi bankvilág kényének-kedvének.

A házelnök megerősítette a kormánypárti többség szándékát a kérdés rendezésére. Arról, hogy törvénymódosítás, új jogszabály alkotása lehet-e a megoldás, és a kormány politikai úton rendezi-e a kérdést, azt mondta: ha nem lesz más lehetősége a kormánynak, akkor kénytelen lesz, ennek azonban vannak kockázatai, hiszen a döntéseket különböző fórumokon meg lehet támadni. 

Ha ezek a szerződések nem ütköznek a jó erkölcsbe, akkor ennek a törvényi helynek semmi értelme, mert akkor jó erkölcs nincs is Magyarországon” – fogalmazott Kövér László. A házelnök azt is hangsúlyozta: az egyik fő probléma a Kúria döntésével, hogy nem vesz tudomást arról, mi is a valódi probléma.

 

Összesen 200 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
S0ma
2013. december 20. 21:24
Ami azt illeti, fejlett társadalmakban, ha valakinek hitel kell, nem azt kérdezi, hol kell aláírni, hanem tanulmányozza a szerződés-tervezetet, utánanéz a bank "jó hírnevének". Ugyanezt teszi, ha betétet helyez el. Nálunk meg politikai hercehurca alanya a banki termék. Ha a politikusok azt mondják egy banki termékre, hogy jó lesz, akkor az ügyfél nem dilemmázik. Az egyén felelős magatartásának hiányát pedig a köz viseli. Ez a nyers valóság.
DrFülig Jimmy
2013. december 20. 21:15
Magyarul ez csak annyit jelent,a kúria nem nyalt be csontig ovis ovinknak.Gyáva az az ember aki házőrséget grundol magának,nehogy lehajintsa valamely népképviselő a pulpitusról amikor baromkodik a kárára.
incze
2013. december 20. 19:29
kövér bátran fingik. és büdöset.
Reeves
2013. december 20. 12:16
Bocs mellément
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!