Újbuda visszaadja a Citadella vagyonkezelői jogát az államnak

2013. december 20. 14:14

Visszaadja a Citadella vagyonkezelői jogát a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnek Újbuda önkormányzata, mivel az önkormányzat nem tudja garantálni, hogy megtérül a befektetni tervezett pénz – írja az MTI.

2013. december 20. 14:14

A XI. önkormányzat december 19-i, csütörtöki döntéséről pénteken tájékoztatta a Magyar Távirati Irodát. Mint a közleményben írják: a jogszabályok nem teszik lehetővé, hogy a XI. kerület határozott időre, ötven évre vegye vagyonkezelésbe a Citadellát, melynek fejlesztése, hosszú távú üzemeltetése így nem biztosított.

Közölték: mivel az önkormányzat nem tudja garantálni, hogy ilyen körülmények között is megtérül a befektetni tervezett pénz, illetve sikeres lehet a tervezett üzemeltetői pályázat, Hoffmann Tamás polgármester javaslatára a képviselő-testület úgy határozott, hogy visszaadja a határozatlan időre szóló vagyonkezelői jogot.

A kerület polgármestere november 12-én jelentette be, hogy az önkormányzat birtokba vette a Citadellát. A nemzeti vagyon részét képező Citadellával kapcsolatban folytatott közigazgatási eljárási határozat október elsején mondta ki, hogy az eddigi használat, hasznosítás nem felel meg a világörökségi törvényben foglalt követelményeknek, ezért a Citadellát használó, hasznosító személyek, társaságok és cégek kötelesek az általuk birtokolt területeket harminc napon belül a MNV Zrt. mint az állam tulajdonosi jogait gyakorló szerv birtokába adni. 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2013. december 21. 11:57
Egyáltalán egy ilyen nemzeti jelkép hogy kerülhetett kerületi tulajdonba? Végre rendeződhet a Citadella évtozedek óta húzódó ügye. Háboroghatbnak a bukott ballib acsarkodók, ez akkor is helyes és a fővárosnak is előnyös lépés.
Fahrenheit 451
2013. december 20. 15:09
Egy lépéssel közelebb vagyunk ahhoz, hogy közpénzből épüljön Orbán síremléke a Gellért-hegy tetejére, a lerombolandó Citadella helyére, amit Makovecz tervezett, népszerűsített - 3. kép - https://www.facebook.com/pages/Makovecz-Imre/62743266712
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!