Vizsgálja az EU az E.on megvételét

2013. december 12. 10:22

Az MSZP kezdeményezésére vizsgálja az Európai Bizottság versenypolitikai főigazgatósága az E.on állami kézbe vételét. Egyes vélemények szerint irreálisan magas volt a vételár, míg a kormány szerint jó üzletet kötöttek.

2013. december 12. 10:22

Az MSZP szerint jóval áron felül vette meg az állam az E.On gázüzletágát, vagyis szabálytalan állami finanszírozás történt. Az ügyben ezért Mesterházy Attila és Gurmai Zita  beadvánnyal fordultak az Európai Bizottsághoz. Céljuk az, hogy az adófizetők pénzéből szerintük jogtalan előnyhöz juttatott multicégtől kerüljön vissza a valós értéken felül kifizetett összeg az államhoz. A beadvány nem érinti a már megkötött szerződéseket és a tulajdonviszonyokat – írja a Népszabadság.

A kormány illetékesei korábban egy független vagyonértékelésre hivatkozva azt mondták: 400 millió a valós értéke az állam által 280 millióért megvett gáztározóknak, vagyis kifejezetten jó üzletet csináltak. A vagyonértékelés részletei azonban üzleti titoknak minősülnek. Más energiapiaci szakértők szerint viszont irreálisan magas volt a vételár, a becslések 30-tól 300 millióig terjedtek az érintett társaságok piaci értékét illetően.

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2013. december 12. 18:22
jó lesz ez, nem kell félni :D
catalina9
2013. december 12. 16:23
Az MSZP kezdeményezésére vizsgálja az Európai Bizottság versenypolitikai főigazgatósága az E.on állami kézbe vételét. Egyes vélemények szerint irreálisan magas volt a vételár, míg a kormány szerint jó üzletet kötöttek. " Pont a ballibák azok, akik majd azt mondják az E.On-nak, hogy fiúk fizessetek vissza 100 milliárdot. Egészen másról van itt szó. Az E.On megkérte a ballibákat, hogy támadják meg az üzletet, és akkor a szerződés semmis lehet, EU segítséggel visszanyomják őket a tulajdonosi pozícióba. Abban bíznak, hogy a ballibák kerülnek kormányra és akkor visszafizetik a vételárat a kormány pedig meg engedi nekik az áremelést... Átlátszóék próbálkoznak.
csuka
2013. december 12. 15:24
http://alfahir.hu/penztargep_mutyi_feljelentest_tesz_a_jobbik Már varga pisti is belejött a mutyizásba.
stefanovszky
2013. december 12. 12:32
Mindent meg kell tenni, hogy a hazaárulók soha többet ne kerüljenek döntéshelyzetbe!!!! Mesterházi, fletó, bajnai,kóka, veres,horváth, és az egész maszopos rohadó klientúra, beleértve a volt liberális szemeteket is. MINDENT MEG KELL TENNI, HOGY ELTAKARODJANAK EGY ÉLETRE!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!