Hiába perelt a Jobbik, amiért neonácinak nevezték

2014. január 28. 12:35

Karsai László szabadon véleményt nyilváníthat, és ebbe az is beletartozik, hogy neonácinak nevezheti a Jobbikot – állapította meg a Fővárosi Ítélőtábla.

2014. január 28. 12:35

A történész egy tévéműsorban nevezte neonácinak a Jobbikot, a párt ezután beperelte. Első fokon nyertek is, azonban a másodfokú, jogerős ítélet megállapította: Karsai kifogásolt kijelentése a véleményét tükrözi, ennek kinyilvánítása pedig nem korlátozható. A Jobbiknak 45 ezer forint perköltséget kell fizetnie.

Az indokolás szerint a bíróság nem foglalhat állást a Jobbik megítéléséről szóló szakmai és közéleti vitában, hanem az alapján hozta meg döntését, hogy a véleménynyilvánítás szabadsága elsőbbséget élvez a személyiségi jogvédelemmel szemben.

Az elsőfokon eljárt és a Jobbik javára döntő bíró azóta már felmentését kérte a köztársasági elnöktől, és jelenleg a kolozsvári konzulátuson dolgozik – írja az Index.

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2014. január 29. 05:54
"112a. lap: Ha egy izraelita egy nem-zsidóval elődbe jön törvénykezni, ha te a zsidónak a zsidó törvény szerint igazat tudsz adni, akkor adj igazat neki és a nem-zsidónak mondd azt, hogy ez így van a mi törvényünk szerint; ha pedig annak a népnek törvényei szerint adhatsz a zsidónak igazat, mondd a nemzsidónak: ez így van a ti törvényetek szerint; ha pedig így sem lehet, akkor a nem-zsidót csellel kell rászedni." Ez csak kizárólag a véletlen műve és az összeesküvés elméleté. Kitartás Karsai testvér!
Kálmán Szolga
2014. január 29. 02:03
A valószínűsíthető fajú bíró(vagy ha nem az akkor aki instruálta), oltári nagy bakot lőtt ezzel Most bedobták a lovak közé a gyeplőt, mindenki a legképtelenebb hazugságokat okádhatja ki magából arra hivatkozva hogy csak szabad véleményt nyilvánít
Kálmán Szolga
2014. január 29. 02:00
Minden mszp-dk-külön-2014-es politikus valamit a multban és a jövőben rájuk szavazó egy hazaáruló (vélemény)
Kálmán Szolga
2014. január 29. 01:58
celkereszt egy neonáci (ez csak egy vélemény)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!