Az FHB érdekeltségébe kerülhet a Takarékbank

2014. február 08. 09:51

Az FHB csütörtökön jelentette be, hogy tulajdont szerzett a Magyar Takarék Zrt-ben, amely társaság a Népszabadság értesülései szerint egyedüliként tett ajánlatot a Takarékbank többségi részvénycsomagjának megvételére.

2014. február 08. 09:51

A Magyar Fejlesztési Bank és a Magyar Posta írt ki pályázatot a Takarékbank tulajdonukban álló, csaknem 55 százalékos többségi részvénycsomagjára, amelyre egyedül a Magyar Takarék Zrt. pályázott – értesült a Népszabadság. A cégben épp most szerzett tulajdont az FHB, ezen kívül néhány önkormányzat érdekeltségébe tartozik – írja a lap, hozzátéve: ha a pályázat sikeres lesz, akkor közvetve a teljes magyar takarékszövetkezeti szektor az FHB-csoport érdekeltségébe kerül.

Az FHB csütörtökön jelentette be, hogy tulajdont szerzett a Magyar Takarék Zrt-ben, miután annak február 3-án történt tőkeemelésében is részt vett: 252 millió forintos befizetésével 25 százalékos közvetlen részesedést szerzett a társaságban. Az FHB azt is közölte, hogy a Magyar Takarék többségi tulajdonosai magyarországi szövetkezeti hitelintézetek.

Az MFB és a Magyar Posta arról tájékoztatott: az ajánlatot február 12-ig értékelik, és március 20-ig megtárgyalják és megkötik a részvény-adásvételi szerződést. 

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
USsange
2014. február 08. 11:41
Remélem a következő 4 évben végre sikerül egy magyar állai bankot létrehozni. A vérszopókat azonnal ott hagyom és nyitok számlát az államnál.
székely
2014. február 08. 10:12
CSAK A FIDESZ !!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!