Ajtótól ajtóig?

2014. február 08. 10:17

Az egykulcsos adórendszer megváltoztatásának üzenete az utóbbi években virágzó irigységről és a szocialista egyenlősdi illúziójának visszaállításáról szól.

2014. február 08. 10:17
Seszták Ágnes

Szóval ennek a pártnak az elnökhelyettese az első sorban menetelt egy úgynevezett éhségmenetben, és nem jutott eszébe, hogy a 240 millióból egyet kiosszon az éhezők között. Nem demagógia ez, mert a szocialistáknak minden stadionról, minden nekik hasznot nem hozó dolgokról az atomerőműtől az energiaszolgáltatók állami kézbe vételéig csak az jut eszükbe, hogy ezt a pénzt a szegények közt kellene szétosztani. (...) 

Az Orbán-kormány szemére vetett mélyszegénység azért sem négy éve kezdődött, mert a szocializmusban tiltották a szegény szó használatát, miközben a rendszerváltáskor tetőzött, és másfél millió munkahely szűnt meg varázslatos gyorsasággal. Maradt a rokkantnyugdíj meg a segély. Az a segély, ami az egyik legnagyobb kampányfegyvere az összefogásnak. Adó helyett adójóváírás, azaz segély, családi adókedvezmény helyett magasabb családi pótlék. Egyik sem ösztönöz munkára. Az egykulcsos adórendszer megváltoztatásának üzenete nem is annyira a haszonról, mint az utóbbi években virágzó irigységről és a szocialista egyenlősdi illúziójának visszaállításáról szól. Érdekes vádpont, hogy soha annyi adót nem szedtek be, mint az Orbán kormány alatt. Ezt a szocialisták valamiféle bűnéül róják fel Orbánnak. Holott mégiscsak elismerés egy notórius adókijátszó országban.

Egyébként, ha már ott vannak az ajtóban, kérjék el a rezsiszámlákat. Az aljukra jó nagy betűkkel nyomtatták oda, hogy mennyi a havi megtakarítás.”

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakkhangya
2014. február 08. 21:44
"""Az egykulcsos adórendszer megváltoztatásának üzenete az utóbbi években virágzó irigységről és a szocialista egyenlősdi illúziójának visszaállításáról szól.""" Egyenlősdi? Hát az egykulcsos adó nem az egyenlősdiről szól? Hogy mindenki egyforma adókulcsot fizet. Most akkor nem értem Ágika mit is írsz. De hamár írsz az irigységről. Melyik párt melyik pártmögötti sajtó folytatott hadüzenet nélküli háborút pl. a bankárokkal ellen? Az nem olyan komcsis véletlenül Ágika?
Gépész53
2014. február 08. 14:57
"Az egykulcsos adórendszer megváltoztatásának üzenete nem is annyira a haszonról, mint az utóbbi években virágzó irigységről és a szocialista egyenlősdi illúziójának visszaállításáról szól." Ágika! Ha egy milla fizetésből adózna 300-350 ezret, még mindig marad 650-700 ezer. 100 ezerből adózik 16 ezret, marad 84 ezer. Hol van itt az egyenlősdi?
mayer
2014. február 08. 14:50
Seszták Ágnes rátapintott a lényegre. Ebben az éhségmenet a legundorítóbb, ugyanis Simon azzal a melengető tudattal menetelt az éhségben levőkért, hogy neki 240 millája van jó helyen.És ez nem csekély kéj.Ez a legaljasabb valami. Meg kellene kérdezni a menetben vonulókat most, ugyan mit szólnak mindehhez? Egyébként a Blikk már utánajárt, mielőtt ez a vagyonka összejött Simonnak, középiskolai tanár volt.Több mint 100 évig kellett volna dolgoznia, hogy ez az összeg meglegyen. Akkor még egyszer kérdem: honnan van a pénz? Miből? Nyerte? Örökölte? Ajándékba kapta? Bankot rabolt? Lopta? Találta? Ne másokat ekézzen itt mindenki, hanem erre az egy kérdésre adjon Simnon vagy valaki érdemi választ!
csuka
2014. február 08. 14:45
Seszták Ágnes irodájának vajon mi lehet a száma III/xxx ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!