Fidesz: Továbbra is a külföldi bankok oldalán állnak a szocialisták

2014. március 03. 16:40

A párt szerint azért támadják a kormány takarékszövetkezeteket érintő intézkedéseit a szocialisták, mert továbbra is a külföldi bankok oldalán állnak.

2014. március 03. 16:40

A Fidesz szerint a szocialisták továbbra is a külföldi bankok oldalán állnak, ezért támadják a kormány takarékszövetkezeteket érintő intézkedéseit. A kormánypárt ezt hétfőn arra reagálva közölte, hogy napközben Tóbiás József, az ellenzéki összefogás politikusa arról beszélt, „Fidesz-kirendeltségekké” válhatnak a takarékszövetkezetek az ágazat átalakítása után. A Fidesz hangsúlyozta: a magyar takarékszövetkezeti rendszer megerősítése egyedül a külföldi bankok érdekeit sérti, ezért nem tetszik a szocialistáknak, akik kormányzásuk alatt tudatosan gyengítették a magyar tulajdonú pénzpiaci rendszert, hogy a külföldi hitelintézetek teret nyerjenek.

A jelenlegi kabinet célja ezzel szemben az, hogy növelje a magyar tulajdonú pénzintézetek arányát és megháromszorozza a magyar takarékszövetkezetek piaci részesedését. Így a magyar takarékszövetkezetek képesek lesznek felvenni a versenyt a kereskedelmi bankokkal – fejti ki a Fidesz, hozzátéve: az átalakítás csökkenti a kis takarékszövetkezetek sérülékenységét és jóval biztonságosabb pénzügyi rendszert biztosít a betéteseknek és a tulajdonosoknak. A kormánypárt szerint erre azért is szükség van, mert az elmúlt időszakban nem egyszer bebizonyosodott, hogy a gyenge magyar takarékszövetkezeti rendszer nem tudja kellően megvédeni a takarékszövetkezeti tagokat és betéteseket.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2014. március 04. 09:47
Gátlástalan a fideszes rablókormány,el kell őket zavarni!
tabakur
2014. március 03. 22:16
Fidesz viszont a Fidesz oldalán áll. Ezért jár neki a magyar föld a magyar trafik a magyar állami megrendelés és magyar bank. Meg persze egy kis magyar atom.
thymian
2014. március 03. 21:44
Fijjuk, arról meséljetek, miért nincs még mindig magáncsőd törvény? Ha 4 év alatt nem volt idő rá, akkor kiknek az oldalán álltok?
Kvasztics Fedor
2014. március 03. 19:16
Persze, hogy a külföldi érdekeltségek oldalán állnak a szocialisták és szövetségeseik. Mi másért kapnák a külföldi támogatást?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!