Határozatlan ideig nyújtaná a kilakoltatási moratóriumot a Jobbik

2014. március 12. 12:56

A Jobbik határozatlan időre, a devizahitelesek problémáinak megoldásáig meghosszabbítaná a kilakoltatási moratóriumot, és állami ellenőrzés alá vonná a végrehajtási rendszert. Z. Kárpát Dániel hangsúlyozta: a bűnözőkre és az önkényes lakásfoglalókra nem vonatkozna a moratórium.

2014. március 12. 12:56

Z. Kárpát Dániel, a párt frakcióvezető-helyettese szerdai sajtótájékoztatóján kifejtette: a moratórium nem vonatkozna a „bűnözőkre” és az önkényes lakásfoglalókra, azonban az összes jogkövető deviza- és banki károsultra kiterjesztené mindaddig, „amíg a parlament össze nem szedi magát” és meg nem oldja a teljes problémakört.

A Jobbik ugyancsak határozatlan időre részleges végrehajtási moratóriumot is bevezetne. Z. Kárpát Dániel indoklása szerint számtalanszor találkoznak olyan esetekkel, hogy a végrehajtók egy része mesterségesen duzzasztja a tartozásállományt olyan szintig, amikor már el lehet venni az ingatlant. A párthoz érkezett bejelentésekre hivatkozva példaként említette, néhány tízezer forintos parkolási bíráság esetén előfordult, hogy a végrehajtó évekig nem jelentkezett, majd amikor az összeg milliósra nőtt, az érintett család otthona került veszélybe.

Az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese jelezte: jogos lenne a végrehajtási rendszert állami ellenőrzés alá vonni, s át kell gondolni az önálló bírósági végrehajtó intézményének létjogosultságát. Mint mondta, állami védőháló mellett elkerülhetőek lennének a túlkapások, az adósok éjszakai, vagy munkahelyen történő „vegzálása”.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispufi
2014. március 12. 15:01
nem mellesleg a hosszú évekig nem értékesített, de már kipateroltaktól sem lakott házakat sem volna baj, ha a tulajdonost játszó bank fenntartaná, vagy érvényes lenne rá bármi, amit a lakóktól elvárnak, mint jó tulajdonos gondosságát. nem mesze tőlünk szinte már omlanak szét a házak, egyik majdnem-szomszéd otthagyott medencéjéből nyáron átjárkálnak a békák, az udvart felveri a parlagfű - kin kérhetik számon azok, akiknek ez megkeseríti a mindennapjait?
csuka
2014. március 12. 13:03
Nem értem. A Fidesz szerint megmentették az uzsora csapdába kerülteket. Vagy nem? Valaki elmagyarázhatná!
3M..
2014. március 12. 13:00
A cigányoknak, komplett kőműves brigádok műanyag nyílászárós ablakokkal ellátott házakat építenek. Életükben 10 percet nem dolgoztak, a Magyarokat kilakoltatják, gyerekestől, 80 évesen. Szégyen! Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!