Jobbik: 24 évet késett a Biszku-per

2014. március 17. 12:23

Novák Előd azt mondta: nemcsak a büntetés késik, hanem a jutalmazás megvonása is, mivel Biszku Béla jelenleg is több százezer forintos „luxusnyugdíjat” kap.

2014. március 17. 12:23

A Jobbik álláspontja szerint 24 évet késett Biszku Béla volt belügyminiszter kedden induló pere. Novák Előd, a párt alelnöke hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: nemcsak a büntetés késik, hanem a jutalmazás megvonása is, mivel Biszku Béla jelenleg is több százezer forint „luxusnyugdíjat” kap az általános nyugdíjszámítási szabályoknak megfelelően. Bírálta, hogy az az ember, aki „az '56 utáni megtorlásokat irányította, tömeggyilkos, hazaáruló, idegen érdekek kiszolgálója, aki dokumentáltan több fizikai megsemmisítésre adott utasítást”, az mindezek ellenére magas nyugdíjat élvezhet. A politikus látszatintézkedésnek nevezte, hogy a Fidesz megvonta a kommunista kitüntetések utáni pótlékokat, indoklása szerint ez az érintettek tizedére vonatkozik és néhány ezer forintot jelent.

Novák Előd felidézte, hogy 2010 júliusában lengyel mintára a Jobbik már benyújtott egy törvénymódosító javaslatot, amellyel megvonták volna a kommunista „luxusnyugdíjakat”. Az alelnök újra a „vérügyészek, vérbírók”, az érintett legfelsőbb állami vezetők juttatásainak megvonását sürgette, hozzátéve, hogy ez évi több milliárd forintot jelent. Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője – aki a Biszku Béla elleni feljelentést tette – arról beszélt: az MSZP-nek színt kell vallania, hogy az MSZMP örökösének tartja-e magát. Ha igen, vállalják a felelősséget a kommunizmusban elkövetett bűnökért, ha nem, akkor pedig jogtalanul birtokolják az MSZMP-től átvett vagyont és azt – örökös híján – vissza kell adniuk az államnak – emelte ki. Az ellenzéki képviselő szerint a per igazságot szolgáltat több százezer családnak, s nemcsak a kivégzett, bebörtönzött áldozatoknak, hanem azoknak is, akik nem tanulhattak tovább.

Kitért arra, hogy Magyarország sokkal másabb lenne, ha a per 1990 körül lezajlott volna. Mint mondta, akkor valószínűleg ma nincs MSZP, s nem lehetett volna miniszterelnök „sem Horn Gyula, sem Medgyessy Péter, a D-209-es ügynök, sőt nem lett volna Gyurcsány Ferenc sem, hiszen nem futott volna be ilyen politikai pályát, ha Apró Antal és az Apró-klán nem egyengette volna nyugodtan az útját az elmúlt 20-24 évben”. Hozzátette: ha időben megtörténik az elszámoltatás, akkor nem lett volna privatizáció, olajszőkítés, s nem kerülhettek volna „súlyos milliárdok pártok tulajdonába, amivel később, már mint fehérgalléros vállalkozók tetszeleghetnek a nyilvánosság előtt”. Szilágyi György aggodalmának adott hangot amiatt, hogy a túl sok vád miatt sokáig elhúzzák a pert, illetve amiatt, hogy Biszku Bélát csak a 2010-es, a kommunizmus bűneinek tagadására vonatkozó kijelentése miatt ítélik el, másért nem.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tirlaszlo
2014. március 18. 23:46
Akik adnak bármit is Novák Előd szavára, hát hogy is mondjam..... ostoba emberek!!!!!
mandarin.balazs
2014. március 17. 22:13
Óvatosan azokkal, akik mikor kérdeznek is hazudnak! No ne: Novák Előd....?! Hiteltelen ember!
peti
2014. március 17. 14:01
Késett, de nem múlt! Reméljük... Meg kellett volna lincselni a vén tömeggyilkost legkésőbb még 89-ben, de ha most legalább kimondanák a bűnösségét, az szimbolikus jelentősségű lenne. Még ha fél lábbal a pokolban is van már az öreg ganaj. Béla, üdv a Gyulának, Anti bácsinak, Jánosnak, Ferencnek meg a többi véreskezű gazembernek!
karika01
2014. március 17. 13:31
Na, jön már Emőke, nem kellett soká' várni! Ő hozhatna már össze egy újabb jó kis pert magának valamilyen újabb szélsőséges dumájával, hogy értelmesen töltse a kampány-időszak hátra lévő napjait!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!