Matolcsy és Szili devizahiteles munkacsoportról állapodtak meg

2014. március 28. 13:58

Szili Katalin, a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt elnöke és Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke megegyezett abban, hogy a választások után létrehoznak egy munkacsoportot a devizahitelesek helyzetének kezelése érdekében.

2014. március 28. 13:58

Szili találkozót kezdeményezett a jegybankelnökkel, mivel április 30-án lejár a kilakoltatási moratórium. A találkozón a KTI elnöke felvetette a moratórium meghosszabbítását, amivel Matolcsy is egyetértett. Ezen kívül arról is megállapodtak, hogy a választások után egy munkacsoportot hoznak létre a devizahitelesek helyzetének kezelésére.

Szili Katalin emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években számos kezdeményezést tett az Országgyűlésben a devizahitelek rendezése érdekében, ám a Parlament egyik törvényjavaslatát sem támogatta. Januárban azonban Ivády Gábor képviselővel együtt újabb, nyolcpontos javaslatot nyújtottak be az Országgyűlésben. Ez sem kapta ugyan meg a Ház támogatását, de előtte a gazdasági bizottság tárgyalásra érdemesnek ítélte a csomagot.

Most azt javasolták Matolcsy Györgynek, hogy a civil szervezetek bevonásával felállítandó munkacsoport e javaslat figyelembe vételével vitassa meg a devizahitelesek helyzetét, és határozza meg, mi a teendője a megoldás érdekében a törvényhozásnak és a végrehajtó hatalomnak – ismertette a találkozón történteket Szili Katalin.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2014. március 28. 15:15
TOMBOL A KAMPÁNY-IDIOTIZMUS !!!
freehckr
2014. március 28. 14:22
„a KTI elnöke felvetette a moratórium meghosszabbítását, amivel Matolcsy is egyetértett” Legutóbb, pár hete még nem támogatták a fideszesek: http://goo.gl/YwoaQY Gondolták majd a kampányban támogatják... :) Csak tudnám hányszor lehet még ezt is megetetni a választópolgárokkal, ha a Fidesz kétharmad tett volna bármit is a négy év alatt a bajba került devizahitelesek érdekében, ma már ez nem lehetne téma.
Kárpáti Zoltán
2014. március 28. 14:20
Ki a faszom az a Szili?
Berecskereki
2014. március 28. 14:08
Hajrá Szili Katalin! -8% a trabantkormányváltóktól és Önök lesznek a baloldal legerősebb pártja. A trabantkormányváltók meg mehetnek Bissau-guneaba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!