Stratégiai partnernek tekinti a szakmai kamarák szövetségét a kormány

2014. március 27. 17:41

Nincs jó kormányzás a szakmai kamarák nélkül – mondta Rétvári Bence, a közigazgatási minisztérium államtitkára a 15 szervezetet tömörítő Magyar Szakmai Kamarák Szövetségének nyilvános közgyűlésén, csütörtök délután.

2014. március 27. 17:41

Rétvári Bence államtitkárral tartott nyilvános közgyűlést a 15 szakmai kamarát tömörítő Magyar Szakmai Kamarák Szövetsége csütörtökön.

A közgyűlésen Rétvári Bence elmondta: a kamarák a szakmaiságot és hitelességet képviselik, ami nélkül nincs jó kormányzás. A parlament mellett szükség van a szakmai kamarákra is a közjó érdekében. A kormányzat ugyanis ezen a területen nem jó, ha megjelenik és nem is tud megjelenni. Az etikai-szakmai szabályok betartása érdekében pedig fontos ezen testületek megerősítése. A szövetséget ezért a kormány stratégiai partnernek tekinti – jelentette ki az államtitkár.

A 15 szakmai kamarát tömörítő MSZKSZ tagszervezeteinek összesen 250 ezer tagja van és körülbelül ugyanennyi vállalkozás kötődik hozzájuk. A 10 éves szervezet decemberben tartotta jubileumi kongresszusát a Parlament felsőházában. 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!