Kilencmilliárddal segíti meg a kormány a víziközmű-társaságokat

2014. április 04. 09:29

A kormány kilencmilliárd forintot csoportosított át a víziközmű-társaságok finanszírozására. Az összeget eddig csak állami tulajdon növelésére lehetett fordítani, de egy kormányrendelet értelmében már állami kézben lévő társaságok működését lehet vele támogatni.

2014. április 04. 09:29

Kilencmilliárd forintot csoportosított át a kormány a regionális vízközmű-társaságok finanszírozása érdekében – derül ki egy új kormányrendeletből. 

Az összeg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnél van: eddig az állami tulajdon növelésére lehetett fordítani, de ezután állami kézben lévő társaságok működését lehet vele támogatni.

A központi vízdíjcsökkentés, a közművekre kivetett adó és a vízközmű társaságok állami integrációja több tízmilliárd forintos terhet rótt az érintett cégekre – írja az Origo a Napi Gazdaság cikke alapján.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
L.Casei
2014. április 04. 15:06
Rezsiharc éve, rezsicsökkentés kormánya, rezsiháborű, rezsigeddon, rezsikauszt, fideszes trógerek, menjetek a demagóg kurva anyátokba!
=nessuno=
2014. április 04. 15:03
Ennyit a rezsihazugságról! Idióta prolik meg menetelnek, védik a rezsiharcot. :D:))) Kíváncsi leszek, mit szól az EU a tiltott állami dotációhoz. Versenysemlegesség...
liberálzöld.
2014. április 04. 14:46
Minő véletlen! Április 4-e van. És kikandikál Viktor alól a szocializmus.
tobzoska
2014. április 04. 14:06
Fideszes marhák! Szavazzatok a narancsszínű vágóhídra (ami egyre jobban fog teljesíteni)!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!