Százak tüntettek Malina Hedvig mellett Pozsonyban

2014. április 30. 19:51

Öt-hatszáz fős tömeg gyűlt össze szerdán kora este a pozsonyi Vármegyeház téren azon a tüntetésen, amelyet a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala civil ernyőszervezet hirdetett meg a 2006-ban Nyitrán megvert egykori diáklány, Malina Hedvig mellett azt követően, hogy a nő ellen hamis tanúzás miatt vádat emelt a szlovák főügyészség.

2014. április 30. 19:51

Malina Hedvig mellett szervezett tüntetést a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala szlovák és magyar civil szervezetekkel együtt Pozsonyban. A demonstrációval a szlovák igazságszolgáltatás visszásságaira akarják felhívni a figyelmet. Malina Hedvig ellen hamis tanúzás miatt emelt vádat az ügyészség azon állítása miatt, hogy azért verték meg, mert magyarul beszélt az utcán.

A tüntetésen becslések szerint öt-hatszáz fő gyűlt össze. A tüntetők Igazságot Hedvignek, Ma Hedvig, holnap te és hasonló feliratú transzparenseket emeltek a magasba. Soraikban több ismert szlovákiai magyar közéleti személyiséget és a felvidéki magyarság politikai érdekképviseletének képviselőit is látni lehetett. A rendezvényen felszólalók magyarul és szlovákul egyaránt elhangzó beszédeikben felidézték a Hedviggel történteket és bírálták a szlovák hatóságokat és az igazságszolgáltatást.

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
packó_
2014. május 01. 20:49
Mi is veled vagyunk, Hedvig!
Akitlosz
2014. május 01. 16:41
Pozsonyban van Vármegyeház tér? Az ottani vörösök ezt hogyan engedhetik meg? Nálunk azonnal gutaütést kapnak a vármegye szó hallatán.
Leszart Rittberger
2014. május 01. 11:07
Számomra ezért hiteltelen a Jobbik ! Már 2010-ben javasoltam egytöbb tízezres kiállást Hedvig mellett. Mindig volt fontosabb: a választás, amandátum, az ogy alakulás, az önkori választás, meg asziget. Magyarországon nincsenek igazi radikálisok, csak szalon zsidozok, meg facebook fasiszták.
tango47
2014. május 01. 10:32
Látom sokak felültek a potyka nevű alember provokációjának. Ezzel csak örömet szereztek neki. Én egyszerűen kiikszeltem. Át kell lépni rajta!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!