Andy Vajna és Szima Gábor kapta a kaszinókoncessziókat

2014. május 07. 15:58

Hét kaszinókoncessziót adott ki a Nemzetgazdasági Minisztérium, melyből öt Andy Vajna, míg a másik kettő Szima Gábor érdekeltségébe került. A Magyar Szerencsejáték Szövetség elnöke a döntés után besokallt és lemondott.

2014. május 07. 15:58

A korlátozott számú kaszinókoncessziók közül hetet kötött meg most a Nemzetgazdasági Minisztérium. Az öt budapesti és Pest megyei koncessziót az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó Las Vegas Casino Kft. kapta meg, míg a debreceni és nyíregyházi kaszinókoncesszió az Aranybonusz 2000 Kft.-é lett. Utóbbi Szima Gábor érdekeltsége, aki egyebek mellett tulajdonosa a debreceni labdarúgócsapatnak is – írja az Origo.

Mint ismert: 2012-ben betiltották a játékgépeket, ám 2013 decemberében a parlament elfogadott egy törvényt, amelynek értelmében mégis lehet kaszinókat működtetni, de ötszázezer lakosonként csak egyet. További területi megkötés volt, hogy Budapesten és Pest megyében maximum 5, a Dunántúlon és Kelet-Magyarországon pedig maximum 3-3 kaszinó működhet.

Schreiber besokallt

A koncessziók kiosztása miatt lemondott Schreiber István, a Magyar Szerencsejáték Szövetség elnöke. „Úgy éreztem magam, mint Királyhegyi Pál, amikor a munkaszolgálaton fenékbe rúgta a keretlegény. Ő is azt mondta: Tudják, mit? Most lett elegem az egészből!” – mondta az Origónak a szerencsejáték szövetség elnöke.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Orbán Páván
2014. május 07. 17:28
Erre szavazott afideszes csőcselékem Trafik és füldmutyi után kaszinómutyi Sokan már fél éve előre megjósolták hogy a kocsmákból kitoltott játékgépek helyett erre is ráteszem a kezem de őket már bebetonoztuk a 4-es Metroba
Orbán Páván
2014. május 07. 17:26
Az, hogy öt kaszinó Vajnának??? Hogyan volt meghirdetve a pályázat ,mik voltak a feltételek? Így: 1-es szempont: CSAK sidó nyerhet 2: Lehetőleg holo túlélő legyen a rokonságban 3: Elég sok Nokiás dobozt..ööö akarom mondani, Nikiás KAMIONT adjon NEKEM
S0ma
2014. május 07. 17:17
Érdekes. Kíváncsi lennék arra, hogyan zajlott a pályáztatás.
Kárpáti Zoltán
2014. május 07. 16:24
A kedves vezető osztogat. Neki már van stadionja, legyen már a jó embereinek is kaszinója.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!