Felmentették Hernádit

2014. május 26. 16:53

A Fővárosi Törvényszék megszüntette az eljárást Hernádi Zsolt Mol elnök-vezérigazgató ellen a nemzetközi kapcsolatban elkövetett hivatali vesztegetés bűntette miatt indított büntetőperben, a jelentős kárt okozó csalás és a különösen jelentős vagyoni hátrány okozása miatti vád alól pedig első fokon felmentette.

2014. május 26. 16:53

Hernádi Zsolt büntetőpere pótmagánvádas eljárásban zajlott, miután az ügyészség elutasította a korábbi Mol-alkalmazott és részvényes, Bánhegyi Ilona feljelentését. Bánhegyi ezután pótmagánvádlóként lépett fel az ügyben. Ezzel kapcsolatban olyan feltételezések is napvilágot láttak, hogy a pótmagánvádló fellépése csak egy trükk, amivel azt akarják elérni, hogy jogerős ítélet legyen a kezükben egy esetleges későbbi horvát eljárás esetére. A Hernádit védő Zamecsnik Péter ezt egyébként cáfolta.

A Fővárosi Törvényszék első fokú ítéletében felmentette Hernádit a jelentős kárt okozó csalás és a különösen jelentős vagyoni hátrány okozása miatti vád alól, a nemzetközi kapcsolatban elkövetett hivatali vesztegetés bűntette tekintetében pedig az eljárást megszüntette.

A tárgyalás után Hernádi Zsolt újságíróknak nyilatkozva úgy fogalmazott: ő az ügyben „járulékos veszteség” volt, miután az a vád, hogy megvesztegette Ivo Sanader horvát miniszterelnököt azért, hogy a Mol megszerezze az irányítási jogot az INA felett, megdőlt. A kitalált vesztegetés a Mol ellen irányult, és az elmúlt három év túl hosszú volt ahhoz, hogy ő a mostani ítélet után elégedett legyen – tette hozzá az elnök-vezérigazgató.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2014. május 27. 09:13
A Zamecsnik zsenije még a H.Zsoltot is megmentheti...
=nessuno=
2014. május 26. 22:39
Rég le kellett volna mondania a cég, a részvényesek, az ország érdekében. Aztán mossa magát tisztára, ahogy tudja. Vagy menjen ki Horvátországba és tegyen vallomást.
babangida
2014. május 26. 18:23
(c) torgyán. az ő ötletét fejlesztették tovább:)))
pierre bayle
2014. május 26. 18:22
Ügyes dolog, kreatív jogászkodás, mint amikor nem taggyűlés volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!