Folyik a pénz Brüsszelből

2014. május 20. 07:26

Százmilliárdokra vár Brüsszelből a kormány és a benyújtott számlák mellé még kiállít néhányat júniusban is. Eddig már hatszázmilliárd forintot kiszámláztak, ebből 150 milliárd érkezett meg. A részletekben való fizetés oka, hogy kifogyott a keret és a Bizottságnak meg kell várnia a tagállami befizetéseket.

2014. május 20. 07:26

Több százmilliárd forintról szóló számlákat állított ki a kormány az Európai Bizottságnak, eddig a hatszázból 150 milliárd érkezett. Brüsszel korábban azt kérte a kormánytól, hogy amíg nem zárul le az új pályázati rendszer vizsgálata, addig ne küldjön olyan számlákat, amelyeket az új intézményrendszer állított ki. Így az új intézményrendszer által kiállított számlákat csak júniusban küldik ki a Bizottságnak, szintén több mint százmilliárd forint értékben.

A részletekben való fizetés másik oka, hogy hogy kifogyott a keret és a Bizottságnak meg kell várnia a tagállami befizetéseket.

Az EU-s pályázati pénzek kifizetéséről Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára Magyar Nemzetnek elmondta: a nyertes pályázókat először a nemzeti költségvetésből fizetik ki, és néhány havonta küldenek ki Brüsszelbe egy-egy nagyobb számlacsomagot. Április végétől az állam százmilliárdot fizetett ki a pályázóknak, ez az összeg pedig meg is duplázódhat a következő hónapokban.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2014. május 20. 14:20
Csak jöjjön is a zsozsó! Legyen mit herdálni a Fideszes élősködőknek. Ha már egyszer a Norvégok elhajtották Lázárt, mint a nem kívánt magzatot!
Vlagyimir
2014. május 20. 11:06
pedig nem az EU, hanem a magyar kormány a felelős. Csak éppen a kormány kommunikációs gépezete a felelősséget ügyesen áthárítja Brüsszelre.. Hazánk csatlakozása óta a magyar polgárt sok szempontból az Európai Unió óvja –nem egy esetben saját kormányának politikájával szemben.”
Vlagyimir
2014. május 20. 10:15
Viszont egyet megtudhattuk, hogy a rezsiharc a 1848-s bulival egyenértékű.....
freehckr
2014. május 20. 10:07
Még mindig kamu, csak hát ugye az MNO-nak valamiféle sikerkampányt kell faragnia: http://goo.gl/FMQzEJ Ha minden rendben lenne a kifizetések és a kormányzat hozzáállása körül, akkor nem lenne felfüggesztés, nem lenne vizsgálat, nem várnának ÁSZ jelentésre, és ezen felül nem a saját embereik szúrópróbaszerű ellenőrzéseit lebegtetnék meg az uniós bürokraták. Most éppen megint érdemei szerint bánnak a kormányzattal: mint a cigányokkal, akiknek azt sem lehet elhinni ha csak kérdeznek. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!