Pelczné olyan EU-t akar, amely tiszteletben tartja a tagállami jogokat

2014. május 03. 15:52

A Fidesz EP-listavezetője azt mondta: olyan unió építésében szeretnének részt venni, amely tiszteletben tartja a tagállami jogokat, a nemzeti hagyományokat, és nem terjeszkedik túl a hatáskörein, a Fidesz ezért folytatni fogja a magyar érdekek határozott képviseletét. Az MSZP szerint a Fidesz eddig csak a saját érdekeit képviselte az EP-ben.

2014. május 03. 15:52

Az országgyűlési választáson elérthez hasonló erős felhatalmazással szeretné folytatni a munkát a Fidesz-KDNP az Európai Parlamentben – jelentette ki Pelczné Gáll Ildikó szombaton Szegeden.

Hozzátette: a tapasztalatok azt mutatják, hogy azok a tagállamok tudnak eredményt felmutatni, melyeknek határozott céljaik vannak, és kiállnak saját érdekeikért, ha kell, akár konfliktusokat is vállalva. 

A Fidesz alelnöki posztját is betöltő EP-képviselő szerint az EU válságba került, amelyből rendkívül nehezen jut ki. A korábbi döntési módszerek a jövőben már nem lesznek használhatóak – fűzte hozzá.

Azt mondta: olyan unió építésében szeretnének részt venni, amely tiszteletben tartja a tagállami jogokat, a nemzeti hagyományokat. Olyan Európai Uniót szeretnének, amely központi intézményei nem terjeszkednek túl a saját hatáskörükön. A listavezető hangsúlyozta, a válság terheit mindenkinek az erőseknek is viselniük kell. A bankoknak, multinacionális cégeknek legalább olyan részt kell vállalniuk a közös teherviselésből, mint amilyet a családoknak kellett, és kell jelenleg is.

Pelczné Gáll Ildikó közlése szerint szeretnék, ha az EU a bürokráciájával nem akadályokat gördítene a hatékonyság és a versenyképesség javítása elé, hanem a lehetőségeket teremtené meg. Az az unió jó, amely nem „fojtja meg” a tagállamokat, hanem tiszteletben tartja a versenyképességi előnyöket - mondta a politikus.

Pelczné hangsúlyozta: minimális elvárás, hogy a közös szabályokat mindenki kötelezőnek tartsa magára nézve, és ezek érvényesülését az Európai Bizottság részlehajlás, kettős mérce alkalmazása nélkül értékelje.

Az MSZP Pelczné szavaira úgy reagált: a Fidesz EP-delegációja nem a magyar nemzeti érdekeket képviselte az elmúlt öt évben, csak a Fideszét, az EU válságát pedig a konzervatív többségű vonalvezetés okozta. „Ennek ellenére Orbán rendszeréhez képest Európa több százezer munkahelyet adott a magyaroknak”, Magyarország határain kívül – írta közleményében a szocialista párt.

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2014. május 04. 12:54
Az mindenesetre biztató, hogy a maszop tartja magát a vesztes taktikához , szóhasználathoz, stílushoz. Lemingek, irány a tenger!!!
kukagyerek
2014. május 04. 12:23
Ez a tetű fidesz, itthon a Jobbiktól lopott programpontokat hangoztatja, Brüsszelben pedig a gyurcsányosan viselkedik. Álságos banda!
Wazze
2014. május 04. 12:23
És ezt pont a te erős hangodra fogja megtenni! :) MU- HA- HA
Secnir
2014. május 04. 11:56
"A Fidesz EP-listavezetője azt mondta: olyan unió építésében szeretnének részt venni, amely tiszteletben tartja a tagállami jogokat, a nemzeti hagyományokat," értsd A fidesz olyan uniót akar, amelyik fizet rendesen. a fidesz olyan uniót akar, amelyik nem indít kötelezettségszegési eljárásokat, ha az unióval ellentétes törvényeket hoznak. és különben is: fizessenek rendesen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!