Kiadták a trafikpályázatok bírálóinak nevét

2014. június 24. 21:23

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közzétette, hogy kik bírálták el a trafikpályázatokat. Az NFM azután hozta nyilvánosságra az adatokat, hogy információszabadsági pert vesztett a DK-s Molnár Csaba ellen. Később a pályázati értékelő lapokat és a települési értékelési jegyzőkönyveket is kiadja a tárca.

2014. június 24. 21:23

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium eleget tesz a dohánykoncessziós pályázatok elbírálásával kapcsolatban, közérdekű adatok kiadása iránt indított peres eljárásban hozott jogerős ítéletben foglaltaknak. A Demokratikus Koalíció képviselője, Molnár Csaba által indított perben a tárca köteles kiadni a trafikpályázatok elbírálóinak névsorát, valamint az összes, mintegy 15 ezer pályázathoz tartozó anyagot, amely a pályázati értékelő lapokat és a települési értékelési jegyzőkönyveket is tartalmazza.

A Bíráló Bizottságban az egyes minisztériumok részéről az alábbi személyek vettek részt:

  • Bagoly Andrea
  • dr. Bitay Márton
  • dr. Czipa Balázs
  • Gulyás Andrea
  • Hernádi Ádám
  • Kohut Balázs
  • László András
  • dr. Lenner Áron Márk
  • dr. Mészáros Karina
  • dr. Mihalovics Péter
  • dr. Orbán Krisztina
  • Pindroch Szilárd

A bírálóbizottság tagjai munkájukat díjazás nélkül látták el munkaidejükön kívül, a tetemes iratmennyiség miatt sok esetben hétvégi munkavégzés keretében.

A tárca már megkezdte az összes pályázat kiadásához szükséges munkát is, azonban a tárca az elsőfokú ítéletben megállapított 15 napos – június 26-val lejáró – teljesítési határidő meghosszabbítását kezdeményezi a Fővárosi Törvényszéknél, mint elsőfokú bíróságnál a rengeteg másolási munka miatt. Közlésük szerint az eredeti dokumentumokon szereplő személyazonosító adatok kitakarása, valamint ezt követően az iratok másolása 4-5 ember folyamatos, munkaidőben történő munkavégzését alapul véve is több száz munkaórát vesz igénybe.

A másolás költség a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerint elérheti a 25 millió forintot is, amit a felperesnek, azaz Molnár Csabának kell majd megfizetnie.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gandras
2014. június 25. 11:27
Tehát fejenként több mint ezer, legalább 50 oldalas pályázatot néztdk meg, és bíráltak el munkaidőn túl, ingyen... Gondolom, így aztán nagyon megalapozottan dönthettek emberek sorsáról.
poppy flower
2014. június 25. 06:50
Csupa tiszességes vérmagyar ember,vérnarancs hályoggal.
Fahrenheit 451
2014. június 25. 01:53
"Hangfelvétel bizonyítja a trafikmutyit 2013. 05. 09. 18:56 Lázár teljesen betiltaná a dohányzást Rogán: Pont ez volt a cél Ők árulhatnak majd csak cigit Elbocsátásokat hoz a trafiktörvény Ha trafik, akkor Continental Két és félszeresére növelné Lázár János a trafikok hasznát Hangfelvétel bizonyítja, hogy nem mondott igazat Horváth István szekszárdi polgármester, amikor letagadta a trafikmutyit: a hvg.hu birtokába került felvétel tanúsága szerint valóban volt egyeztetés a helyi fideszesekkel, amelyen egyenként vették végig, ki ismeri a dohányboltra pályázókat. Horváth Istvánt az sem zavarta, hogy az egyik helyi képviselő maga is pályázott, mert szerinte az volt a lényeg, hogy "ne a szocik győzzenek". A lap birtokában lévő felvételt – ami valószínűleg egy hosszabb felvétel részlete – egyelőre azért nem hozza nyilvánosságra, mert érzékeny személyes adatok, nevek és címek hangoznak el rajta." http://index.hu/gazdasag/2013/05/09/hangfelvetel_bizonyitja_a_trafikmutyit/
Ángyán Páván
2014. június 25. 00:53
Mi pedig várjuk a cigánygyilkosságok felbújtóinak névsorát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!