LMP: Ellentétes a magyar jogrenddel paksi hitel keretszerződése

2014. június 17. 14:18

Szél Bernadett elmondta: sarkalatos törvény szerint a nemzeti vagyonról szóló jogviták során nem nevezhető ki választottbíróság, a keretszerződés szerint viszont a felmerülőn vitákat egy harmadik ország választottbírósága előtt kell rendezni.

2014. június 17. 14:18

Az LMP véleménye szerint a paksi hitelszerződést megalapozó keretszerződés ellentétes a hatályos magyar jogrenddel. Az irat választottbíróságról szóló része ugyanis ellenkezik a nemzeti vagyon védelméről szóló sarkalatos törvénnyel – mondta keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Szél Bernadett.

A törvény kimondja, hogy a nemzeti vagyonról szóló jogviták során nem nevezhető ki választottbíróság, az ügyet magyar nyelven és magyar bírói testület előtt kell rendelkezni. A keretszerződés szerint viszont a felmerülőn vitákat egy harmadik ország választottbírósága előtt kell rendezni – hívta fel a figyelmet Szél Bernadett.

Az LMP ezért felszólítja a miniszterelnököt, hogy „hagyjon fel ezzel az ámokfutással, ne vigye Magyarországot kényszerpályára” és vetesse le a parlament napirendjéről a hitelszerződés kérdését. Ehelyett folytassanak le egy társadalmi vitát és a kormányfő mondja fel az „Orbán-Putyin paktumot” – közölte.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2014. június 17. 16:34
Nem lehet ellentétes. Egyrészt mert a haza nem lehet ellenzékben, másrészt pedig ha mégis, akkor a jogrendet hozzágömbölyítjük az oroszokhoz. Világos, elftársak?
bdi
2014. június 17. 15:41
Látom, hogy a kedves nemzeti érzületű hozzászólok átsiklottak a hír lényege fölött: Pártunk és kormányunk úgy kötötte meg az évszázad legnagyobb beruházásának szerződését, hogy az esetleges jogvitákat kivonta a magyar joghatóság alól.
gxcapril
2014. június 17. 14:41
Sajnos az LMP is keptelen hiteles baloldali parta alakulni, Ott fojtatja ahol abbahagyta az elozo negy evben. Lufieregetes, odalancolas, tablafeltartas, confetti dobalas, idiotasagokat beszeles es a kormany tamadasa mindere. Keptelenek felmerni hogy HITELES nemzeti baloldalra lenne szukseg. Persze ezt nem lehet mivel a gazdi nem ingyen juttatjak a penzt. ( soros papa penze a Norveg Alapon keresztul ) Igy aztan cask tovabb sikoltoznak.
hátakkor
2014. június 17. 14:41
"Az LMP ezért felszólítja a miniszterelnököt, hogy „hagyjon fel ezzel az ámokfutással, ne vigye Magyarországot kényszerpályára” és vetesse le a parlament napirendjéről a hitelszerződés kérdését. " Ha nem lennne a parlament napirendjén, akkor meg azért ugatnának. Berni próbáljon ki egy hetet áram nélkül!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!