MSZP: Csak a problémák kisebb részét oldja meg a jogegységi

2014. június 16. 15:03

Komplex csomag kidolgozására sürgeti az MSZP a kormányt a devizahitelesek problémáinak megoldására. A párt szerint a Kúria jogegységi határozat a devizahitelesek problémáinak csak a kisebb részét oldja meg, mert a problémák nagyobb része a gyenge forint miatt alakult ki.

2014. június 16. 15:03

Az MSZP szerint a kormánynak sürgősen komplex csomagot kell kidolgoznia a devizahitelesek ügyében. Burány Sándor, az Országgyűlés költségvetési bizottságának szocialista elnöke sajtótájékoztatón azt mondta, olyan törvényjavaslatra van szükség, amely a terhek nagy részét leveszi a devizahitelesek válláról.

Hangsúlyozta, olyan gazdaságpolitikát kell folytatni, amelynek révén erősödik a forint, és ezeket a kormányzati lépéseket össze kell hangolni a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikájával. Véleménye szerint a devizahitelesek problémáinak kisebb részét oldja meg a Kúria jogegységi határozata, a problémák nagyobb része ugyanis a gyenge forint miatt alakult ki.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!