MSZP: Orbán falnak vezeti az országot

2014. június 23. 15:38

Burány Sándor szerint botrányos, hogy – mint az egy bírósági ítéletből kiderül – semmiféle hatástanulmány nem készült a paksi bővítéssel kapcsolatban. A szocialista politikus szerint Orbán visszahívta az oroszokat, és egy vak ló bátorságával falnak vezeti az országot.

2014. június 23. 15:38

Az MSZP véleménye szerint Orbán Viktor visszahívta az oroszokat – reagált hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján a költségvetési bizottság szocialista elnöke arra, hogy a kormánytöbbség várhatóan megszavazza a paksi atomerőmű bővítéséhez szükséges hitelmegállapodást. Burány Sándor azt mondta, ez a döntés beláthatatlan következményekkel jár majd, ugyanis a szerződés minden egyes magyar állampolgárnak háromszázezer forintnyi devizában felvett terhet jelent, aminek összege a kamatok miatt akár a duplájára is nőhet.

A politikus „kifejezetten botrányosnak” nevezte, hogy egy bírósági ítéletből derült ki:  a beruházáshoz kapcsolódóan a kormány „semmiféle elemzést és hatástanulmányt nem végzett és végeztetett”. Hozzátette, habár az MSZP kérte a szavazás elhalasztását, de ehhez a kormánytöbbség nem járult hozzá. Véleménye szerint így a képviselők nem ismerhették meg a Költségvetési Tanács álláspontját, amelyet bizottsági elnökként kért ki. „Orbán Viktor és a Fidesz egy vak ló bátorságával vezeti falnak az országot” – jelentette ki, hozzátéve: az összes igen gombot nyomó képviselőt súlyos felelősség terheli majd a döntésért.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a szocialista politikusok részt vesznek majd a szavazáson, és nemmel voksolnak.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2014. június 23. 22:10
Múlt héten nem a szakadékba vezette? Ja nem, akkor megbukott a kormány. Jól elvannak a fiúk.
geraz51
2014. június 23. 18:25
A falnak?Még mindig jobb mint ti akik szakadékba vezettétek,mert onnan sokkal nehezebb kimászni mint a faltól visszafordulni. Meddig cincognak még az egerek?
hátakkor
2014. június 23. 18:02
A szociknak mindig sikerült a csődig vezetni az országot.
kjkj945
2014. június 23. 17:07
Bagoly mondja, aki megduplázta regnálásuk idején az államadósságot!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!