Nem lehet szélsőjobboldalinak nevezni a Jobbikot

2014. június 03. 14:46

Az ATV megsértette a politikai hírhez hírolvasói véleményfűzésére vonatkozó törvényi tilalmat, mikor egy hírműsorban „parlamenti szélsőjobbnak” nevezték a Jobbikot még 2012-ben – mondta ki jogerős ítéletében a Kúria.

2014. június 03. 14:46

Az ATV-t a Médiahatóság és a Médiatanács is elmarasztalta még 2012-ben, mert egy hírműsorban „parlamenti szélsőjobbnak” nevezték a pártot. Az indokolás szerint a csatorna ezzel megsértette a médiatörvény azon előírását, miszerint a hírekhez a hírolvasó nem fűzhet véleményt. Az ATV azonban bírósághoz fordult, mondván: nem engedik, hogy a Jobbik megfélemlítse őket.

Az elsőfokú ítélet azt mondta ki, hogy a Jobbik belefér a „szélsőjobboldali” kategóriába, így az ATV nem sértette meg a médiatörvényt, a Kúria azonban megváltoztatta a döntést. A legfelsőbb bírói fórum szerint az elsőfokú bíróság téves döntést hozott, a „szélsőjobboldali” jelző negatív hatást kelt a nézőkben, így a Médiahatóság és a Médiatanács helyesen járt el, amikor megállapították az ATV törvénysértését.

Összesen 163 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viator
2016. június 21. 19:51
Melyik csatornából mászott elő ez a sok metélt, aki teleszemeteli az atv-nyálazó hozzászólásával a mandinert? Németh Sándor átszól a Hasbara helyi főnökének, hogy kéne pár bérkommentelő, mert "báncsák a zsidók tévéjét"?
neuhistoriker
2015. január 29. 20:14
Kétféle kategória létezik. Nemzeti és nemzetellenes. A baloldali, szélsőbaloldali, jobboldali, szélsőjobboldali és hasonló kategóriák a Monty Pythonba valók.
neuhistoriker
2015. január 29. 20:13
"A vicc tanulsága a gyengébbek, (jobbikosok kedvéért) hogy szegény Csurka Pistának tökéletesen igaza volt, mikor a jobbikot a szocialisták szörnyszülöttjének titulálta! A jobbik valójában nem szélsőjobboldali párt, hanem szélső baloldali!" A beírásod tanulsága, hogy csak akkor szólj hozzá valamihez, ha tudsz értelmeset böfögni. Mivel szellemi szinted a békalencséével azonos, jobb ha mellőzöd a böfögést. A békalencse a gyengébbek kedvéért. http://www.youtube.com/watch?v=ptujjzlWzek
neuhistoriker
2015. január 29. 20:12
Mi az a szélsőjobb, nagyokos?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!