Budapest Pride: két embert állítottak elő

2014. július 06. 09:26

A BRFK közlése szerint a Budapest Pride felvonulással összefüggésben két ellentüntetőt állítottak elő: az egyiket akkor, amikor a Hősök terénél áttörték a kordont. Ekkor az egyik rendőrt fejbe is dobták, aki emiatt kórházba került, de azóta már hazaengedték. A másik előállított az a férfi, aki az Oktogonnál mászott fel az egyik kamion platójára, majd annak tetejére is.

2014. július 06. 09:26

Hazaengedték a kórházból a Készenléti Rendőrség törzszászlósát, aki a Budapest Pride rendezvényén sérült meg – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata szombat éjjel az MTI-t.

A rendőrség közlése szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság négy, a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó rendezvényt biztosított szombaton, ezek közül a Szivárvány Misszió Alapítvány rendezvényéhez kapcsolódóan két előállítás, egy köztisztasági szabálysértés miatt tett feljelentés, két biztonsági intézkedés, valamint 57 igazoltatás történt. 

A két előállítás egyike azzal függ össze, hogy a Hősök terénél ellentüntetők áttörték a kordont, és az MTI tudósítóinak beszámolója szerint 15-20 ember szitkozódva a tömegbe rohant. A rendőrök pillanatok alatt visszaszorították őket és visszaállították a kordont. A törzszászlós ekkor sérült meg könnyebben a fején. Emiatt kórházba is szállították, de azóta már hazaengedték. A másik előállítás előzménye az, hogy egy ellentüntető az Oktogonnál felmászott a felvonulás egyik kamionjára, és ott szitkozódott. 

A köztisztasági szabálysértésről a rendőrség azt közölte: azért tettek feljelentést, mert egy ember az útra vágott egy sörösdobozt. A két biztonsági intézkedés pedig azért történt, mert intézkedniük kellett egy ittas férfival szemben, valamint egy másik ember rosszul lett a rendezvényen.

Összesen 197 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Civilkontroll
2014. július 07. 00:56
Aki jelen volt és látta azokat a rendőröket, akik a garázdaság bűncselekményét észlelték de ennek ellenére az elkövetőkkel szemben nem léptek fel, és ezzel a szolgálatban levő hivatalos személy által elkövetett kötelességszegés bűncselekményét elkövették, szintén tegyenek feljelentést.
Civilkontroll
2014. július 07. 00:54
2-es és 3-as számú elkövető http://kuruc.info/j/480/2012/ciggardpride140607_08.jpg http://kuruc.info/j/480/2012/ciggardpride140607_10.jpg Aki a képeken látható, Btk. szerinti garázdaság tettét elkövető személyeket felismeri az hívja a 112-es segélyhívót Aki jelen volt és látta azokat a rendőröket, akik a garázdaság bűncselekményét észlelték és a szolgálatban levő hivatalos személy által elkövetett kötelességszegés báncselekményét elkövették, szintén tegyenek feljelentést.
Civilkontroll
2014. július 07. 00:47
Az 1-es számú elkövető, a nyakában "Rendező" felirattal - tehát hivatalos személy minőségben, védekezésre képtelen személy ellen elkövetett etnikai indíttatású erőszak MINŐSÍTETT esete - látható bűnöző, kb 5X rúgott bele az áldozatba, miküzben a másik 2 elkövető lefogta http://kuruc.info/j/480/2012/ciggardpride140607_02.jpg
Ángyán Páván
2014. július 07. 00:47
Maradjunk annyiban, hogy mindenki annyira aljasodik le, amennyire a személyisége megengedi és amennyit maga akar a világtól. A világnak meg joga van besorolni oda, ahova ő maga is tartozni akar. Jelen esetben az altesti gerjedelmeinek alávetett, azon uralkodni nem képes, civilizálatlan csőcselék közé. Kurvajó idő volt a hétvégén, az egészséges magyarok kilencvenkilenc százaléka a vizek mellett élvezte a nyarat a családjával/szeretőjével/barátaival - mert van nekik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!