Jobbik: Rég fel kellett volna mondani a lakásbérleti szerződéseket Miskolcon

2014. július 01. 13:16

A Jobbik feljelentést tesz hűtlen kezelés miatt, amiért a miskolci önkormányzat nem mondta fel azokat a lakásbérleti szerződéseket, ahol a bérlők tönkretették az ingatlanokat.

2014. július 01. 13:16

A Jobbik miskolci szervezete feljelentést tesz hűtlen kezelés miatt, ismeretlen tettes ellen, mert szerintük a miskolci városvezetésnek régen fel kellett volna bontania a bérleti szerződését azoknak, akik önkormányzati ingatlanokat tettek tönkre – közölte Jakab Péter, a párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei és miskolci alelnöke, miskolci önkormányzati képviselője. 

A politikus, aki egyúttal a Jobbik miskolci polgármester-jelöltje is, egy hatályos rendeletet idézve úgy fogalmazott: fel kell bontani a lakásbérleti szerződést, ha a bérlő nem tartja tisztán az ingatant, nem tartja be az együttélés szabályait, nem fizeti a közüzemi számlákat, lopja az áramot vagy illegális lakót fogad be. A rendelet szerint ha ezek közül csak egy megvalósul, az önkormányzatnak nem lehetősége, hanem kötelessége felbontani a szerződést – tette hozzá. Jakab Péter szerint „fizessen az, aki a kárt okozta, és az, aki hagyta”.

Az önkormányzati képviselő azt mondta, a Jobbik ősztől nemcsak az ingyenes gettófelszámolást hajtja végre, de az azt akadályozók elszámoltatását is, ennek érdekében már most feljelentést tesznek hűtlen kezelés miatt. A miskolci közgyűlés májusban, a többségben lévő Fidesz-KDNP-frakció előterjesztésére fogadott el egy olyan rendeletet, amelynek értelmében a város „szégyenfoltjait” megszüntetik, ez a miskolci „gettók, nyomortelepek” teljes körű felszámolását jelenti. Mindazok, akik hajlandók elhagyni a tartós lakhatásra, gyermeknevelésre alkalmatlan házakat, és a város közigazgatási határán túli településeken vesznek új, magasabb komfortfokozatú ingatlant, azoknak kétmillió forintot kapnak, ugyanakkor a vásárolt házat öt évig nem adhatják el. 

A nyomortelepek tervezett felszámolása miatt az elmúlt héten cigányszervezetek felhívására demonstrációt is tartottak több száz ember részvételével.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ángyán Páván
2014. július 01. 21:35
Áj ken getnó szetizfeksön mitől véres a lábad?
Ángyán Páván
2014. július 01. 15:14
Egyik oldalról az otthonvédők, másik oldalról a rendpártiak, harmadik oldalról a jogvédők. Ki van ez találva. Olyan párt kell, amelyik valós megoldást keres, nem megszólalási lehetőséget. Ez pedig a Fidesz.
Ángyán Páván
2014. július 01. 15:03
Mindannyian tudjuk, hogy hiába korbácsolja fel a cigányellenes indulatokat az egekig a Jobbik, nem tehetünk mást, mint hogy embert faragunk belőlük. A többi csak fölösleges indulatkeltés.
Ángyán Páván
2014. július 01. 15:00
A cigánykártya pedig már 2001-ben is avétos volt, mind tudjuk, hogy orosz-izraeli közremüködéssel játszották ki akkor is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!