A DK szerint a kormány lerombolja a szakkollégiumi rendszert

2014. szeptember 18. 14:44

Niedermüller Péter DK-alelnök szerint a szakkollégiumokat érintő kormányrendelet-módosítás visszatetsző és arcátlan annak fényében, hogy a Fidesz is ilyen közösségből nőtte ki magát.

2014. szeptember 18. 14:44

Tiltakozik a Demokratikus Koalíció (DK) a szakkollégiumokat érintő kormányrendelet-módosítás ellen, mert azzal szerintük egy eredményesen működő szakkollégiumi rendszert vesznek el a jövő generációitól. Niedermüller Péter DK-alelnök az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében emlékeztetett, hogy a kabinet augusztus végén módosította a nemzeti felsőoktatási kiválóságról szóló rendeletét, amely a szakkollégiumi forma állami elismerését és működésének alapelveit tartalmazza.

Az ellenzéki politikus utalt a Rajk László Szakkollégium felhívására, amelyben kifejtették: a szeptember 1-jétől életbe lépett módosítás hatályon kívül helyezte azokat a rendelkezéseket, amelyek a szakkollégiumi autonóm minősítési rendszer működését tartalmazták, a szakkollégiumok nyilvántartásának és ellenőrzésének feladatait pedig az Oktatási Hivatal jogkörébe utalta.

A szakkollégiumi rendszer lerombolásával a felsőoktatás újabb mérföldkőhöz érkezett a lejtőn” – fogalmazott közleményében Niedermüller Péter, aki visszatetszőnek és arcátlannak minősítette a döntést annak fényében, hogy „a jelenlegi kormánypárt is egy ilyen közösségből nőtte ki magát”.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2014. szeptember 18. 18:22
- Ugorgyunk!
paraklétosz
2014. szeptember 18. 18:00
„a jelenlegi kormánypárt is egy ilyen közösségből nőtte ki magát” - firtassuk, hogy a DK és vezetői miből (és nem honnan) nőtte ki magát?
gxcapril
2014. szeptember 18. 16:49
Ha a DK tiltakozik a kormany jo uton kell hogy jarjon.
Öreg
2014. szeptember 18. 15:49
Én meg arról hallottam, hogy fejlesztenek minden olyan iskola típust, ami úgy kezdődik: szak.......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!