Ökotárs-ügy: a DK az Európai Bizottsághoz fordul

2014. szeptember 11. 10:22

A Demokratikus Koalíció az Európai Bizottsághoz fordul az Ökotárs Alapítvány elleni hatósági akció miatt. A párt EP-képviselői azt kérdezik a Bizottságtól, hogy a „civil szervezetek vegzálása” nem sért-e nemzetközi egyezményeket.

2014. szeptember 11. 10:22

A Demokratikus Koalíció az Európai Bizottsághoz fordul az Ökotárs Alapítvány elleni hatósági akció miatt.

Az ellenzéki párt csütörtökön azt közölte az MTI-vel, hogy álláspontjuk szerint a Norvég Civil Alapot kezelő civil szervezetek vizsgálatának, vezetőik „alaptalan feljelentésének” a magyar emberek jogaiért fellépő és a kormányzati korrupció ellen küzdő független szervezetek elhallgattatása a célja.

A DK európai parlamenti képviselői – Niedermüller Péter és Molnár Csaba – írásbeli kérdésben fordulnak az Európai Bizottsághoz, s arra várnak választ, hogy „a civil szervezetek vegzálása nem sérti-e a Norvégia és az EU közötti megállapodást, illetve nem megy-e szembe az Európa Tanács Magyarország által is elfogadott egyezményeivel”.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2014. szeptember 11. 16:32
Lassúak ezek a DK-sok: a gurmai-díjas Jávorka már rég feljelentést tett a házmester frakció nevében.
Vlagyimir
2014. szeptember 11. 14:48
Hú, de szánalmas... Mint az egész fidesz. http://m.cdn.blog.hu/va/vastag...
Vlagyimir
2014. szeptember 11. 14:29
a nos aki a születési helyét is letagadja, Orbánnak NEM kellene szégyellnie, hogy NEM Felcsút, hanem ALCSÚTDOBOZ szülötte!!! Ennyit az igazmondásáról!!! kronikus hazudozó....
őshonos
2014. szeptember 11. 13:24
Nem kellene azt a szerződést itthon elolvasni mielőtt körbe rohangáljuk a világot????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!