Ukrán válság: magyar-magyar kerekasztalt javasol a Jobbik

2014. szeptember 02. 15:45

A Jobbik magyar-magyar kerekasztal létrehozását javasolja az ukrán válsággal összefüggésben – jelentette be a párt elnöke kedden.

2014. szeptember 02. 15:45

Vona Gábor szerint a kárpátaljai pártoknak, az ottani egyházak képviselőinek, az ukrán parlament magyar képviselőjének, a magyar kormánynak és a magyar parlamenti pártoknak mielőbb össze kellene ülniük, és hatékony, gyors válaszokat megfogalmazniuk az ukrán válság aktuális kérdéseire.

A pártelnök fontosnak nevezte, hogy a kerekasztal rendszeresen ülésezzen és konszenzusos döntéseket hozzon a kárpátaljai magyarság biztonságát érintő ügyekben.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bini
2014. szeptember 02. 16:10
Ukrajnában, most a lapot az EU-nak osztották ki. Ezért mielött megint az ajtot rugná be az ember értelmetlenül az illetékes helyen kell kezdeni a fellépést, támogatókat találva. Az ukrán kényes helyzetben egy nacionalista gyüllölködő kisebbségeket meg nem türő hatalommal szemben csak olaj a tüzre a jobbik javaslata. A kormány teszi a dolgát és veti fel a Kárpátaljai magyarok Kritikus helyzetét a többi kisebbséget Sem kirekesztve. Szájer megtette, mint a néppárt frakció alelnőke közleményt adott ki az EB-nek cimezve az Ukrajnai helyzetet kifogásolva különös tekintettel a váasztási körzetek kialakitása miatt, ahol úgy osztották, szét, hogy ne lehesen a Magyar tömben élő kisebbségnek képvíselete amely ellentétes még az ukrajnai választási törvények szerint is. Ezekután lehet tovább lépni attól függően, hogy milyen eredményt ér el a kormány az ET-ben ill EB-ben az EP képviselő. A jobbik most durci Kovacs Béla miatt és inkább a revansvágy hajtja és nem a kárpátaljai magyarok sorsa.
Mystes
2014. szeptember 02. 16:03
A magyarok csak akkor támogatják az oroszellenes szankciókat, ha Kijev és a nyugatiak megadják az autonómiát Kárpátaljának. Különben vétó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!