Kövér: A kormány az emberek mellé állt 2010-ben

2014. október 03. 07:53

A házelnök szerint 2010-ben Magyarország totális csődben volt, de a kormány az az ellenzéki és egyéb oldalakról érkező aknamunkák ellenére sokat tett azért az elmúlt négy évben a fennálló problémák megoldásáért. Kövér László szerint a kormány az emberek, a vállalkozások helyett a bankok, a multik és a monopolhelyzetben lévő szolgáltatók zsebében kezdett el turkálni, amire még nem volt példa.

2014. október 03. 07:53

A házelnök szerint a 2010-ben kétharmaddal megválasztott Fidesz-KDNP-kormány olyasmibe kezdett, amit még senki nem próbált: nem az emberek, a vállalkozások zsebében kezdett el turkálni, hanem a bankok, a multik, a monopolhelyzetben lévő szolgáltatók kasszájában.

Kövér László a dél-borsodi Mezőkövesden csütörtökön tartott lakossági fórumon azt mondta: Magyarország 2010-ben totális csődben volt, morális, szellemi, gazdasági és szociális értelemben egyaránt. A gazdasági és szociális válság miatt az a középréteg, amely „az országot cipelte a vállán”, az egzisztenciális katasztrófa szélére került – mondta. A házelnök ennek okaként a gazdasági válságot, a devizahitelek elszabadulását és a különböző közszolgáltatások emelkedő árait említette. Ezt a helyzetet kellett megoldani, és bár nem vagyunk még túl a problémán, nem oldottunk még meg mindent, de igen sokat tettünk az elmúlt négy évben az ellenzéki és egyéb oldalakról érkező aknamunkák ellenére – tette hozzá.

Kövér László kiemelte a devizahitelesek megsegítését és a rezsicsökkentés ügyét. A devizahitelek miatt 1 millió 300 ezer család élete végveszélybe került. A parlament döntése értelmében viszont minden banknak egyenként el kell számolnia az érintettekkel. A bankok ezermilliárd forintot loptak ki az emberek zsebéből – tette hozzá.  A házelnök közölte, hogy olyan problémát oldottak meg, amelyet nem is lett volna szabad előidézni.

A rezsicsökkentésről szólva azt hangsúlyozta, hogy „a magukat baloldalnak nevező szocialisták”, számára érthetetlen módon, aggódtak a szolgáltató cégek profitjáért, és azt mondták, hogy a rezsicsökkentés nem fenntartható. Kövér László a munkahelyteremtés fontosságát hangsúlyozva felhívta a figyelmet arra, hogy ma 4 millió 170 ezer ember dolgozik, amire 22 éve nem volt példa.

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ángyán Páván
2014. október 03. 17:51
Hajrá Laca! Adjál a büdös komonistáknak! :)
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2014. október 03. 16:42
A kormány az emberek mögé állt 2010-ben.
kukagyerek
2014. október 03. 13:20
Hagy már a hülyeségeidet, Laca!
küllő
2014. október 03. 13:06
"...Kövér modorával , a lapaj paraszt kinézetével,a kultúrálatlan megszólalásaival, a világ legszalonképtelenebb parlamenti elnöke. Egy sárgarézkampóval a kézében subában,egy birkanyájat legeltetve a Hortobágy legszebb idegen forgalmi látványossága lenne. A stílusa megjelenése erre teszi alkalmassá, de csak erre. Jelleme az arcáról leolvasható.Orbán azzá vált, ami. Kövér viszont eleve ilyennek született, komcsi család komcsi gyereke. Az az ország szegénységi bizonyítványa, hogy egy ilyen alak házelnök lehet, de egyáltalán beteheti a lábát az ország házába.::"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!