Feljelentést tesz a DK az V. kerületi ingatlanügyben

2014. december 19. 16:12

A párt hűtlen kezelés gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen tett feljelentést annak az ingatlannak az ügyében, amelyet Pápa Marianne-nek adott el az V. kerületi önkormányzat. Rogán Antalnak elege lett a DK portikozásából, így ő is jogi lépéseket tesz: beperli a DK-t.

2014. december 19. 16:12

A Demokratikus Koalíció (DK) hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen, mert az önkormányzat korábban 54,2 millió forintért adott el egy üzlethelyiséget, amelyről a párt azt írja, hogy független ingatlanbecslések szerint 127 millió forintot ér. Varju László elnökségi tag közleményében úgy fogalmaz: az akkor még Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője által vezetett önkormányzat az ingatlant egy Portik Tamáshoz köthető személynek adta el.

A független képviselő kijelenti: „az orbáni maffiakormány V. kerületi helytartója ugyan sorra adta el a köztulajdonban álló ingatlanokat, arra azonban sokáig nem volt példa, hogy összeszövetkezett volna az erőszakos bűnelkövetőket is foglalkoztató magyar alvilággal”. Szavai szerint Rogán Antal egy olyan ember érdekkörének adott el nyomott áron egy ingatlant, aki jelenleg tizenegy éves fegyházbüntetését tölti gyilkosságra felbujtás miatt.

Pápa Marianne, a Classic Immo Kft. tulajdonosa, akivel az V. kerületi önkormányzat üzleti kapcsolatban állt, kedden közleményben tudatta, hogy sem a múltban, sem jelenleg nem állt és nem áll sem élettársi, sem üzleti kapcsolatban Portik Tamással. Rogán Antal ugyanaznap szintén közleményt adott ki, amelyben azt írta, egyértelműen kiderült, hazugság minden olyan állítás, amelyben megpróbálták összefüggésbe hozni őt Portik Tamással. Kiemelte: sem ő, sem az általa vezetett önkormányzat soha, semmilyen módon nem állt üzleti kapcsolatban Portik Tamással.

Rogán beperli a DK-t

Rogán Antal újabb jogi lépéseket tesz a Demokratikus Koalíció ellen, miután Varju László, az ellenzéki párt elnökségi tagja egy pénteki közleményben arról írt, hogy az V. kerületi önkormányzat áron alul értékesített egy ingatlant egy Portik Tamáshoz köthető személynek abban az időszakban, amikor még a Fidesz frakcióvezetője volt a kerület polgármestere.

A politikus emlékeztet arra, hogy a Demokratikus Koalícióval szemben rágalmazás és becsületsértés miatt korábban már jogi eljárást indított. Hangsúlyozza: a hét elején egyértelműen kiderült, hogy minden olyan állítás, amelyben korábban rágalmazták és a nevét megpróbálták összemosni Portik Tamással és az alvilággal, nyilvánvalóan hazugság. Leszögezi, hogy az általa vezetett önkormányzat mindenben a jogszabályoknak és a hatályos önkormányzati rendeleteknek megfelelően járt el, és soha nem ápolt kapcsolatot Portik Tamással vagy rokonaival.

A frakcióvezető kiemeli: nem csak a Demokratikus Koalíció, de mindenki ellen pert indított, aki az elmúlt hetekben ezzel rágalmazta. Arra is kitér, hogy amennyiben a bíróság jó hírnév megsértéséért kártérítést ítél meg a számára, akkor az összeget jótékony célra, a Dévény Anna Alapítvány számára ajánlja fel.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blaupanter
2014. december 19. 18:35
Nem artana ha az erintettek,az allitolagos tolvajok kiket Greczi Zs.vadolt tegnap este a tv.ben birosag ele citalnak az emlitett szovivojet a dekanak.Horribilis osszegu karterites megfizeteset kerve,persze csak akkor,ha az altal megnevezettek tisztak,semmifele a greczi altal szobahozott vagyonok megszerzese nem buncselekmeny utjan tortent.Felhaborito,hogy nemely ember mit meg nem enged meganak.Ha mar hu kovetoi ezek az usa>nak legye olyan merteku a buntetesuk is a valotlansagot allitoknak.
indiáner
2014. december 19. 17:54
Vajon mi történne, ha egy horpadt bölény nekimenne egy ülő bikának? http://www.libri.hu/konyv/raymond_smullyan.mi-a-cime-ennek-a-konyvnek.html
Horpadt Bölény
2014. december 19. 17:28
Demisz Feri már csak tudja, mi fán terem a hűtlen kezelés.
Mich
2014. december 19. 17:01
Haha... - először labdázik a ballib média egymásközt egy "üggyel" - aztán lefixálják és lebetonozzák a média-ítéletet - aztán jöhet az ügyészség - gondolom, hogy megerősítse ezt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!