Századvég: Népszerű a forintosítás

2015. január 30. 12:06

Párthovatartozástól függetlenül népszerű a lakosság körében a devizahitelek forintosításáról szóló kormányzati döntés. Tavaly év végén még csak a megkérdezettek kevesebb mint fele állt ki az elképzelés mellett, a legfrissebb felmérés szerint viszont már 58 százalék találta azt jónak.

2015. január 30. 12:06

A Századvég legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a többség támogatja a devizahitelek forintosításával kapcsolatos kormányzati döntést. A svájci frank árfolyamában bekövetkezett hirtelen változások még inkább megerősítették a lakosság ezzel kapcsolatos véleményét – emelte ki pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében a Századvég Alapítvány.

Mint kifejtették: 2014 végén a megkérdezettek 44 százaléka támogatta a döntést, 35 százalék ellenezte, a fennmaradó 21 százalék nem tudott ítéletet alkotni róla. A 2015 januárjában elvégzett felmérés szerint viszont már a teljes népesség 58 százaléka jónak tartotta a lakáscélú devizahitelek forintosításával kapcsolatos kormányzati döntést, 26 százalék ellenezte, még 16 százalék nem alkotott róla véleményt. Az intézkedést támogatók aránya az utóbbi hónapban látványosan nőtt. A Századvég szerint ennek oka, hogy a svájci frank árfolyama jelentősen emelkedett a közelmúltban, „így a döntés előnyei még inkább kézzelfoghatóvá váltak” – tették hozzá.

Közleményükben azt írták: jelenleg ideológiai és párthovatartozástól függetlenül minden társadalmi csoportban többségben vannak azok, akik szerint a döntés jó az adósoknak. A baloldali szavazók esetében a támogatók aránya 51, a középen állóknál 59, a jobboldalon pedig 71 százalék. A Fidesz szavazóinak 78 százaléka tartja jónak a döntést, az MSZP esetében ez az arány 52, a DK-nál 50, az LMP választói esetében 56, a Jobbiknál pedig 54 százalék – fejtették ki.

A Századvég január 15-20. között telefonon ezer véletlenszerűen kiválasztott felnőtt megkérdezésével az úgynevezett CATI-módszerrel végezte el kérdőíves közvélemény-kutatását. Az elemzésben közölt adatok legfeljebb plusz-mínusz 3,2 százalékponttal térhetnek el a mintavételből fakadóan attól az eredménytől, amit az ország összes felnőtt lakosának megkérdezése eredményezett volna – írta a Századvég.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2015. január 30. 17:08
Ezek szerint az átbaszás is lehet kellemes! Na de, ha ez kell a birkáknak.......!
rosszkutya
2015. január 30. 14:40
Majd ismételjétek meg a felmérést akkor, amikor már megkapták a zemberek az elszámolást!
Szabadon ébredők
2015. január 30. 13:58
Antigoné [Hozzászóló kiszűrése] 2015. január 30. 13:13 @VakzKommondor Miért? Maga szerint rossz lépés volt? (Mármint a forintosítás)" Az attól függ Ha a MaffiaFidesz politikusai által a saját magukra hozott 2011-es , 180Ft-os árfolyamon való végtörlesztést nézzük , akkor zseniális A sziciliai Cosa Nostra sírva könyörögne a receptért De ha Kosher Kacsa A Piaci Árfolyamú Forintosítás Lajos nyilatkotatát és a FozeSS 5 éves HAZUDOZÁSÁT nézzük, miszerint "megmentjük a devizahiteleseket" közben pedig a BANKOKAT mentették meg a BÜNTETőjogi felelősségrevonástól, és engedNÉK hogy elsétáljanak a lopott pénz 90%-ával, akkor katasztrófa DE nem FOGJUK MEGENGEDNI NEKIK!!!!!!!!!!!!!!
Szabadon ébredők
2015. január 30. 13:53
Századvég Ez a Zsidó-Szász András milliárdos fizessközeli ügyeskedő meg a Habony Ingyen Adok Tanácsokat a Kormánynak, Abból Van A 40 Millios Lexus Terepjáróm és a 300 Ezres Gucci kabátom Árpád Művek pénzmosodája? "Hiteles" forrás
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!