Vádat emeltek Hiszékeny Dezső ellen

2015. január 23. 12:27

Vezető beosztású személy által elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt vádat emelet az ügyészség Hiszékeny Dezső szocialista országgyűlési képviselő ellen.

2015. január 23. 12:27

Vezető beosztású személy által elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt vádat emelt pénteken a Központi Nyomozó Főügyészség Hiszékeny Dezső szocialista országgyűlési képviselő ellen a Fővárosi Törvényszéken – közölte az MTI-vel Keresztes Imre főügyész.

Közleményében azt írta: a vád szerint 2013. januárjában Hiszékeny Dezső akkori  XIII. kerületi alpolgármester – akinek a működési körébe tartozott a kerület üzlethelyiségeinek, lakásainak kezelése – közvetítőn keresztül jogtalanul 5 millió forintot kért saját magának azért, hogy egy, az önkormányzat tulajdonában lévő üzlethelyiség bérleti jogát a vállalkozónak adja. 

A jogtalan vagyoni előny átadására végül nem került sor, de a törvény szerint a bűncselekmény ettől függetlenül befejezett” – fogalmazott a főügyész. Hozzátette: a vádiratban szereplő korrupciós bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
paraklétosz
2015. január 23. 14:20
Hihetetlen! - reagált Hiszékeny Dezső.
Rike
2015. január 23. 13:20
http://extramuros.blog.hu/2015/01/22/vitaindito_az_orban-_es_az_ceausescu_-rezsim_osszehasonlitasa?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201501
cutcopy
2015. január 23. 13:06
Hiszékeny úr nagy karriert futott az angyalföldi szoci bázis reményeként..) http://goo.gl/JdYQRp
Rike
2015. január 23. 13:05
Majd felmentik. Csak a balhé, a bejelentés fontos A PR. Mindenki Szilvásin tépte a száját. Polték nem csak elkötelezettek, de impotensek is. Rogán még nincs előzetesben? És Orbán az erdélyi magyarokkal szemben elkövetett mocsok árulása miatt, miszerint Magyarország a magyaroké? Ebből egyenesen következik, hogy Románia a románoké! És ehhez mit szól a sok nagypofájú székely-védő? Kis szokott lovon, és hova is, seggfejek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!