Befellegzett az Alexandra mögötti legfőbb cégnek

2015. március 30. 10:17

Hosszú agónia után most már véglegesnek tűnik: beadja a kulcsot az Alexandra könyvesházak mögötti uralkodó cég, a Matyi Dezsőhöz köthető Pécsi Direkt Kft., amelynek felszámolásáról múlt héten adott hírt a Cégközlöny – írta meg a hvg.hu.

2015. március 30. 10:17

Azok után, hogy több sikertelen feljelentés is érkezett a céggel kapcsolatban sikkasztás, saját tőke csorbítása és tartozás fedezetének elvonása bűncselekmények miatt, továbbá a legnagyobb adósok listáján is helyet szereztek, úgy néz ki, pont kerül az Alexandra könyvesházak mögötti Pécsi Direkt Kft. történetének végére – írta meg a hvg.hu

A tavalyi év folyamán több boltot is bezártak, dolgozóik jelentős részét elküldték, a cég egyik tagjának tulajdonrészét pedig a bíróság lefoglalta. A portál információi szerint a vállalat tízmilliárdos nagyságrendű tartozást halmozott fel, ami miatt már 2014 végén biztosítási intézkedést rendelt el a bíróság, amely intézkedés a tulajdonosi vagyonkimentés megakadályozását célozza. Összesen 16 végrehajtás indult a cég ellen, ezek egy része még folyamatban van.

A múlt héten a Cégközlönyben kihirdették, a Pécsi Direkttel szemben jogerős bírósági határozat által megindult a felszámolási eljárás. A határozat csődtörvény szerinti alapja, hogy a társaság szerződéses, illetve elismert tartozásait felszólítás ellenére sem teljesítette vagy vitatta. A hvg.hu úgy tudja, az eljárást az OTP Bank kezdeményezte, és a Kvantál Kft. folytatja le.

A közel 5 milliárd forint jegyzett tőkéjű cég ügyvezetője és egyik tulajdonosa Matyi Dezső milliárdos, aki korábban ígéretet tett arra, hogy az adósságokat egy másik, szintén az ő érdekeltségébe tartozó vállalkozás, a Könyvbazár Kft. fogja törleszteni. Korábban egyébként egy Seychelle-szigetekre bejegyzett offshore cég is a tulajdonosok között volt. 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. március 30. 15:58
Ludas a Matyi.
atila68
2015. március 30. 12:46
Kedves Ald(nulla) Raine hadnagy! Aldo Raine hadnagynak van humorérzéke.
Tábor Radosti
2015. március 30. 12:04
Már jó ideje rontotta a levegőt a könyvpiacon.
öszödibeszéd
2015. március 30. 11:47
pár perc és megérkeznek a baloldali kommentírók, hogy emögött a cégbotrány mögött is Orbán áll...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!