Hungária Értékpapír: három ember előzetesben

2015. március 08. 17:18

A Budapest Környéki Járásbíróság három gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezett, negyedik társukkal szemben pedig lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a Hungária Értékpapír Zrt. ügyében.

2015. március 08. 17:18

Elrendelte három gyanúsított előzetes letartóztatását a Budapest Környéki Járásbíróság vasárnap a Hungária Értékpapír Zrt. ügyében – közölte a Budapest Környéki Törvényszék szóvivője. Koszta János elmondta: a bíróság három gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezett, negyedik társukkal szemben pedig – az ügyész indítványának megfelelően –  lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. A kényszerintézkedések elrendelésekor a cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, a társadalomra veszélyességére, illetve a bűnismétlés veszélyére hivatkozott a bíróság. 

A Magyar Nemzeti Bank pénteken közölte, hogy a Hungária Értékpapír Zrt.-nél észlelt szabálytalanságok miatt csütörtök este részlegesen felfüggesztette a társaság tevékenységi engedélyét, felügyeleti biztost rendelt ki a céghez, és büntetőfeljelentést is tett a rendőrségen. Az MNB feljelentése alapján csütörtökön sikkasztás gyanúja miatt indított eljárásban négy embert vettek őrizetbe a rendőrök; a társaság tevékenységével összefüggésben meggyanúsítottak közül három ember esetében előzetes letartóztatást, míg negyedik társuknál lakhelyelhagyási tilalmat kezdeményezett a Pest Megyei Főügyészség.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Apáczai
2015. március 09. 10:49
Remélem most nem három lúzerrel vitetik el a balhét az igaz tettesek, a "nagyok".
kukagyerek
2015. március 09. 09:22
Úgy kell ezeknek! Kellett nekik "Hungária" nevet adni a cégüknek. A valamilyen Chas-kes-khos-nak hívnák őket sikíthattak volna 100 milliárdot is, még mindig szabadok lennének, mint a madár.
Gombóc XVI. Artúr
2015. március 09. 08:07
Valamivel példát kell statuálni, hamár Buda-Cash vezetöit nem lehet elözetesbe varrni. Elvégre ott nagyobb pénzek vannak, tehát ott sokkal óvatosabban kell eljárni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!