Visszavonta a Hungária Értékpapír Zrt. engedélyét az MNB

2015. április 20. 18:20

Április 20-án visszavonta a Hungária Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét, és kezdeményezte a társaság felszámolását a Magyar Nemzeti Bank.

2015. április 20. 18:20

A jegybank április 20-án visszavonta a Hungária Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét, és kezdeményezte a társaság felszámolását – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn az MTI-vel.

Az MNB közleményében azzal indokolta a brókercég befektetési és kiegészítő szolgáltatási, illetve árutőzsdei szolgáltatási engedélyének visszavonását, hogy a Hungária Értékpapír Zrt. nem tudja kiegyenlíteni lejárt, nem vitatott tartozásait, és vagyona, eszközei nem is nyújtanak fedezetet a vele szembeni követelések teljesítésére. 

A felszámolást törvényi előírás alapján a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nkft. felszámoló biztosa végzi majd el. A brókercég arra jogosult ügyfeleit a Befektető-védelmi Alap (Beva) kártalanítja majd.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Papuska
2015. április 21. 10:18
Ma újra olvasva a hozzászólásomat, ki kell azt egészítenem. Természetesen nem a brókercégek bank szerűen dolgozó, illetve valódi bankként működő egységeinek betéteseire gondolok. Persze náluk nincs is akkora baj, hiszen őket automatikusan kártalanítja egy reális összegig a kötelező biztosíték. Akikről én beszélek, azok, akik pontosan ismerték a kockázatot, hisz aláírták a szerződést, és ott, nem kisbetűvel ki van emelve a kockázat. Azokról beszélek, akik valamilyen zavaros, mondhatni szürke, vagy fekete forrásból, többnyire munka nélkül szerzett pénze szolgált újabb munka nélküli pénzkereseti forrásul. Ráadásul elég nehéz elképzelni, hogy például a féllegális Kun Mediátornál bárki is alkalmazta volna a Pénzmosás elleni törvény előírásait. Ez sajnos a két nagy bróker bizonyos üzleteinél sem volt szokás. Így ezek a pénzügyi megoldások vonzották az illegális pénzeket. MOst meg minden vizsgálat nélkül a törvényes (és vélhetően legális pénzeket kezelő) kártalanításon túl kártalanítanak szinte mindenkit. Szerintem ezt követően az illegális pénzekből sajnos állami segítséggel lesz legális. Ráadásul a gátlástalanul kockáztatókat áttétesen a pénzek megtakarítására képtelen, napról napra élő kisemberek törvényes és kötelező befizetéseiből kártalanítják, hiszen a bankok ezt a pénzt kegyetlenül beszedik. Sajnos a pénzüket vesztő manipulátorok elég hangosak és magabiztosak ahhoz, hogy hangosabban kiabáljanak, mint bárki más, és próbálnak vádaskodni, felelőst keresni. Ha a NAV is bekerülne a körbe biztos vagyok benne, hogy többek, sokkal halkabban és visszafogottabban követelőznének. A "nagy manipulátorok" pedig bukják azt, ami mellett még bőven van tartalék.A kis bankot használó, becsületes emberektől nem sajnálom a kártérítést, de szerintem ők kapják a legkevesebbet!
VakzKommondor
2015. április 21. 09:23
ezek melyik focicsapaton keresztül LOPTAK? felcsút, vagy győr?
Theorba
2015. április 21. 09:21
Becskereki cizellált elterelését megelőzendő: ezt ugyanúgy szétterítik majd az érintett körök, mint az összes többi esetben.
Theorba
2015. április 21. 09:17
Quaestor: 18.000 / fő, csecsemőtől aggastyánig. "A kártalanítás Magyarországon kívül 28 ország állampolgárát érinti, többek között amerikai, ghánai, német, kínai állampolgárokat."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!